Mitt tyrkiske bryllup – DEL 2

I forrige innlegg fortalte jeg og viste bilder fra bryllupsdagen min her i Tyrkia, frem til festen skulle begynne. Så i dag skal jeg fortelle dere om resten av dagen.

DEL 1 kan dere lese HER

 

Vi var jo allerede gift på papiret og jeg hadde hatt Henna-night kvelden før, som hadde gjort meg mer kjent med hele familien og dansene de har her i Tyrkia. Derfor var selve bryllupet mye mer avslappet enn jeg hadde trodd det skulle være.

Hele dagen gikk knirkefritt, som det heter og jeg STORkoste meg fra jeg våknet til jeg la meg om kvelden. Stadig overrasket over hvor mye min mann hadde ordnet og hvor flink han hadde vært, oppdaget jeg hvor gjennomført alt var. Tror nemlig ikke det er så mange menn som hadde orket ett så stort ansvar og samtidig vært så dyktig. Ikke i Norge, iallefall!

 

Hüseyin hadde vært inne å sett på langtidsvarselet for været hver eneste dag, den siste uken. Ganske stresset for at det skulle regne og at vi dermed måtte utsette hele bryllupet. Det er nemlig vanlig å enten leie lokale eller ha festen ute under åpen himmel her i Tyrkia. Men i landsbygden hvor min mann bor er det ikke noe lokale å leie, så da måtte vi ha det ute.

Men av en eller annen grunn snudde været og det sluttet å regne samme dag som vi skulle ha festen. Nesten som om han skulle ha bestilt det, fikk vi altså sol og litt varme på dagen vår.

Men siden det hadde vært dårlig vær de siste dagene, sikret jeg meg med ull under kjolen.

 

Tyrkisk te er obligatorisk her i Tyrkia og vi drikker det flere ganger for dagen (ikke bra for tennene, vell å merke). Så vi tok å slappet av litt med te, før vi gikk ned til fest-området.

 

På vei ned, så jeg at han hadde leid inn levende musikk og hadde fått laget til en “trone-stol” til oss, hvor vi kunne se utover hele området.

Elsker det og følte meg nesten litt kongelig!

Vi plasserte en stol ved siden av meg, hvor Linn kunne sitte. Noe som gjorde hele opplevelse enda bedre for oss alle. Linn er nemlig både en solstråle og en gledespreder til alle rundt seg. Sååååå glad og takknemlig for at hun kom helt fra Norge og ned til oss i Tyrkia.

Etter å ha slappet av litt, danset litt og sett på de andre som danset, gikk min mann og ordnet til med maten til alle sammen. Her er det vanlig at hele landsbyen kommer og han hadde invitert ca 70 familier, som da skulle få mat.

Det å servere så mange mennesker mat er langt ifra billig, så derfor hadde vi blitt enig om å gjøre det enkelt.

Linn som er vegetarianer, fikk mat uten kjøtt og jeg fikk ett ekstra brett med lahmacun (noe lignende pizza), som jeg hadde satt mitt elsk på, når meg og han var på ferie sammen her i Tyrkia.

Etter tradisjon fikk mennene servert mat først og så fikk kvinnene og barna mat etterpå. Både meg og Linn reagerte litt på det og kommenterte det til min mann. Men tradisjon og normer er vanskelig å bryte i en landsby, så vi kunne ikke gjøre noe med det.

 

Henna malingen min hadde samme farge som pizzaen.. Hihi..

Etter maten slappet vi av på tronen vår og koste oss med å se på de som danset rundt i ring, hele dagen.

Når solen gikk ned, begynte det å bli kaldt og jeg var utrolig glad for at jeg hadde valgt ull under kjolen og at jeg hadde kjøpt min hvite brude-jakke.

Elsker denne mannen og jeg vet han elsker meg like mye tilbake!

Så var det på tide å danse litt igjen. Det er nemlig en utmerket måte å holde varmen på og mannen min frøs mer og mer, utover kvelden.

Og om du lurer på om det er vanskelig å danse med høye heler og lang kjole med slør.. Så kan jeg skrive under på at det er helt forferdelig, haha. Både jeg og de ved siden av meg takket på kjolen min, slik at jeg mistet balansen. I tillegg sank hælene mine ned i jorden og fikk meg til å miste skoene flere ganger. Altså var jeg ikke så grasiøs der jeg danset denne tyrkiske dansen.

Barna i landsbyen lekte og koste seg hele dagen.

Og etterhvert som timene gikk, kom det flere og flere inn i dansen.

Min mann hadde leid inn kameramann. Men jeg synes det var litt spesielt at han bare filmer de som danser hele kvelden og ingenting mer. Blir artig å se om vi får en film på flere timer, hvor det kun er dansing.

Levende musikk er vanlig å ha og jeg elsket stemningen det ga meg.

Tenåringsguttene i landsbyen likte tydelig å danse og levde seg godt inn i dansen. Var til og med noen som freestylet litt. Utrolig fascinerende å se på.

Når mørket kom, ble lysene slått på og fyrverkeriet lyste opp himmelen i alle slags farger.

Min mann hadde full kontroll hele kvelden og jeg kunne se han telle seg ned på hvor mange raketter det var igjen og at han fulgte med på alt som ble gjort.

 

 

Vet ikke hvor mange timer festen varte, men den varte til langt ut på kvelden og vi var nok alle sammen veldig kalde.

Minn mann gikk så bort til musikerene og snakket litt med de, før han kom tilbake. Så tok han hånden min og førte meg ned til danseområdet.

Alle sluttet å danse og stilte seg opp langs kanten eller satt seg ned for å se på. Musikken ble slått av og menn løp rundt å stakk noe ned i gresset. Deretter førte min mann meg mot midten og tok meg i armene sine. Han fortalte meg rolig hvor jeg skulle holde han og at vi skulle ta en nordisk dans.

Så kom musikken på og rundt oss kom det både “snø”, røyk, lys, glitter og fyrverkeri. Sangen han hadde valgt var hans favoritt sang, siden den alltid fikk han til å tenke på meg. Så vi hadde blitt enige om at dette var vår sang, ettersom jeg og liker den veldig godt.

Her er sangen:

Både det at han valgte denne sangen og det at vi danset utradisjonelt, betydde utrolig mye for meg og jeg måtte konsentrere meg ekstremt mye for å ikke gråte eller å kysse han.

Det å kysse offentlig er nemlig ikke akseptert her i Tyrkia. Spesielt ikke i slike små landsbyer som min mann bor i.

Etter dansen valgte vi å trekke oss tilbake og gå hjem. Festen fortsatte nok etter vi var gått, men det tok ikke lange tiden før alle i nær familie var kommet inn til oss og vi kunne slappe av.

Det var veldig godt å få mannen min tilbake, om jeg kan si det sånn. Han hadde nemlig hatt veldig mye å tenke på og ordne de siste dagene og hadde vært stresset med at alt skulle være perfekt. Noe jeg kan skrive under på at det var… For dette bryllupet, mitt og Hüseyin sitt bryllup, var perfekt i mine øyne.

Så tusen tusen takk min kjære ektemann, for å ha ordnet alt dette for oss. Både alt av papirer, forberedelser, Henna kvelden og bryllupsdagen. Jeg er både veldig takknemlig og lykkelig. Ikke minst er jeg så utrolig stolt av deg ♥️

De neste dagene hadde vi bare fokus på å nyte tiden med hverandre.

 

Følg meg gjerne på snapchat. Du finner meg som mette.ask

4 kommentarer
  1. Gratulerer så mye med bryllup♥️ Tenker dere norsk bryllup også en gang i tiden? Sånn at han får oppleve det?:)

  2. Endelig etter hjelp og veiledning av våre kjære kolleger fant jeg bloggen din.
   Jeg er utrolig glad på veina dine og ønsker dere begge masse lykke til.
   Nå har jeg sett på bloggen din i flere dager på rad. Skal si ble mektig overrasket over alt det som finnes her. Det er ikke noe annet å si en at jeg likte det jeg så, leste og lærte. Jeg håper at alle drømmene dine går i oppfyllelse og du blir like glad og tilfreds resten av livet.
   Gratulerer dere av mit dypeste hjerte. Dere er strålende vakre, og man ser at dere er glade i hverandre, og dere storkoste dere hele veien. Det er fryd å følge med på alt som har skjedd underveis til lykkefargen din.
   Du Mette du kjære og elskverdige, tøffe gjenta vår, du, har gått gjennom en skikkelig tidsbonansa for å komme deg i din kjæres armer.
   Ønsker dere masse lykke til videre i livet, og gleder meg å treffe deg personlig, og si de ordene under en god omfavnelse.
   Glad i deg kjære kollega ❤️😘👋🏻

  3. Gratulerer så mye til begge to Mette. Veldig glad på deres vegne, har fulgt deg en god stund nå og veldig gøy å se disse bildene nå😍

   En annen ting som kanskje kan høres rart ut. Jeg er veldig glad i tyrkiske klær. Ikke sånne fancy men heller sånne enkle med masse mønster, slike som de gjerne bruker hjemme vet du😊 Jeg har lett og lett på nettet uten å komme noen vei. Jeg aner ikke hva jeg skal søke på! Kanskje du har en anelse om de kalles noe spesielt i Tyrkia osv? Hadde satt stor pris på hjelp.

   Igjen, gratulerer til dere begge❤️

  4. Gratulerer så mye til begge to ❤️❤️ Dere ser så lykkelige ut. Ønsker dere all hell og lykke i tiden fremover. Nydelig par 💖💖

Siste innlegg