Nå er det nok. Jeg setter en strek HER.

I den siste tiden har jeg grått mye, savnet mye, engstet meg mye, fått mye negativitet, hatt vondt inni meg, vært redd for fremtiden, følt meg innestengt, lest mye negativt på nettet, fulgt med i media flere ganger for dagen og i det hele tatt vært veldig oppslukt av Corona og hvilken konsekvenser det får for oss alle.

Jeg har stort sett vært lykkelig og glad med fokus på de viktige og nære tingene oppi alt dette, men klumpen har vokst i magen og den kjente jeg på i går. Da fikk jeg nemlig en stor bølge av savn over meg. Savn etter mannen min og savn etter tiden før Corona. Den var så sterkt at hele dagen min ble preget og jeg gråt og gråt da jeg snakket med Hüseyin på facetime.

Jeg ville han skulle holde rundt meg, trøste meg, beskytte meg og varme meg fra den kulden jeg følte verden var blitt. Jeg ville han skulle få holde babyen sin, ta på den, kysse den og beskytte den etter den er født. Jeg ville se lykken i øynene hans da han skulle få holde sitt første barn i armene for første gang! Jeg ville ligge i sengen å høre pusten hans ved siden av meg og kunne berøre ansiktet hans forsiktig og vite at jeg ikke er alene. Jeg ville samle alle jeg er elsker og trenger under ett tak for å føle meg trygg og for å føle at de er trygg.

Bamsen til min sønn sover ved siden av meg hver natt. Den erstatter ikke sønnen min, men den hjelper på savnet. Vi snakker sammen så ofte han ønsker og trenger det, og jeg henter han på flekken om han skulle ønske å komme hjem. Jeg ville selvfølgelig hatt han her med meg, ikke bare nå, men igjennom hele denne Corona tiden. Men jeg kan ikke være egoistisk og jeg kan ikke fokusere på mitt eget savn.

Min sønn har det godt hos sin far og lider absolutt ingen nød. Han vet at han kan komme hjem akkurat når han ønsker og at selv om Amalie muligens er i risikogruppen, så kan han og meg gå i karantene oppe mens hun er nede. Faren, meg og sønnen vår har økt tiden fra én uke i hvert hjem til 4 – 6 uker nå i Corona tiden for å redusere smittefaren med at han pendler hver uke. Men vi vet alle tre at ingenting er fast og at dette kan forandres på ved behov. Det viktigste er ikke meg eller barnefar, men barna og det er her vi ofrer, begge to!

I dag våknet jeg og ble liggende og tenke, lenge..! Jeg er pisslei alt det negative, pisslei av å engste meg, pisslei av å følge med på alt i media og pisslei alt med Corona og hva det medfører. Jeg kan uansett ikke forandre noe med å fokusere på det negative og føler meg ferdig med det nå. Jeg vet ikke om jeg klarer det, men jeg skal prøve å fokusere mer på det som enda er positivt, på det som gjør meg og mine godt og jeg skal påvirke de rundt meg til å kjenne mer av glede enn hva vi har hatt til nå. Vi trenger alle å se lys i mørket og det lyset skal jeg finne.

Selvfølgelig skal jeg følge med i media innimellom, men ikke i nærheten av det jeg har gjort til nå. Det er ikke uten grunn for at jeg tidligere sjeldent så på nyhetene og at jeg ikke var så opplyst om alt som skjedde i verden. Jeg har nemlig erfart at jeg har det bedre når jeg lever i min egen lille verden og har jeg det bedre, har også de rundt meg det bedre. Jeg er en av de som gråter (skikkelig hulker) av nyheter, som drømmer om det jeg ser og lar det påvirke min hverdag. Noe som absolutt ikke er til hjelp for noen.

Jeg er sterk, jeg er åpen og jeg snakker rett fra leveren (ærlig), men jeg er også veldig følsom og har ett lass med empati. Det å ha følelser er ikke å være svak og det er absolutt noe vi alle bør tillate oss å føle på. Vi har lov til å føle selv om andre har det verre eller likt som en selv. Så kommentarer som «slutt å være så dramaqueen, du er ikke den eneste i verden som har det vondt” blir så lite gjennomtenkt og umodent at det nesten er komisk. Hvert menneske har lov å føle og vi har alle rett til å utrykke det vi føler. Det er jo da det er så viktig å vise medfølelse og empati for hverandre.

Legg merke til at jeg ikke skriver at jeg skal slutte å føle, slutte å kjenne på følelser eller utrykke følelsene mine. For det vil jeg selvfølgelig fortsette med. Men jeg skal prøve å fokusere mer på det som er positivt og det som gjør godt. Både for min egen del, de rundt meg og for dere som leser bloggen. For hadde det ikke vært bedre om innleggene mine ble litt mer positive?

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

9 kommentarer
  1. Til Lise.
   Hvorfor retter du ikke mine skrivefeil???
   Er det for at jeg heter Anne-Britt og ikke Mette??
   Synes faktisk du Lise, kan ta deg en bolle, og passe på deg selv.
   For noen ganger er nokk mer enn nok 🙂

   Og Mette, ønsker deg en så fin onsdag du bare klarer å få 🙂
   Og husk, er vaffeldagen, så kanskje steke opp en stabel og bare kose seg 🙂
   Hos meg blåser det illa, så sender deg en klem, kjenner du et lite “strøk” på kinne en dag, er det min klem som har nådd frem til deg 🙂

  2. Alle gravide har behov for å skjerme seg og gå inn i sin egen boble, og i denne ekstremsituasjonen blir det ekstra viktig på alle måter å holde fokus på det som virkelig betyr noe for deg personlig her og nå og stenge resten av verden ute. Ta kun inn informasjon som har praktisk betydning for deg og dine i den nærmeste tiden, og skru av fjernsynet når alle dommedagsprofetiene begynner. Det har ingen hensikt å bekymre seg nå for hva som i verste fall kan skje med det norske samfunnet et halvt år fram i tid, for det er det ingen som vet uansett. Gjør mest mulig av ting som får deg til å føle deg vel – jeg gremmes av alle som bagatelliserer bekymringene dine. Det er kjempetøft å skulle stå i alt dette uten partneren ved sin side, og du trenger alle kreftene dine til det nå. Så klok avgjørelse – jeg heier på deg <3

  3. Lurt å lese færre nyheter. Jeg har det akkurat på samme måten! Og det hjelper ingen. Vi må prøve å være optimistiske og holde motet oppe, også for de rundt oss.
   Forresten har du all grunn til å klage og være lei deg. Regner med at alle ville vært det i din situasjon. Synes det er nesten hersketeknikk med slike kommentarer.
   Sender deg klemmer og varme. Det er lov å være glad og optimistisk til tross for situasjonen<3

  4. Dette innlegget var herlig å lese 😊
   Jeg kjenner meg så igjen.
   Søndag var min bunndag, da ville jeg bare at dagen skulle forsvinne, og jeg så mørkt på alt.
   Det er klart vi blir påvirket av en såpass massiv mengde negativt nytt på relativt kort tid.
   Vi tenker optimistisk en god stund, men å få en knekk av alt dette som skjer, og ikke minst uvissheten, det er helt naturlig, og egentlig en selvfølge spør du meg.
   Knekken kommer på forskjellige tidspunkt for forskjellige mennesker, men de fleste vil nok kjenne på den.

   Så får man prøve bygge seg opp igjen, og som du sier, prøve å fokusere litt mer på det som er positivt.
   Det gjør godt for kropp og sjel❤

   Når det er sagt, det er selvsagt både lov, og helt menneskelig, å ha det kjipt!
   Men det å prøve å fokusere mer på positive ting, små som store, det hjelper på den mentale helsen💛🌻

  5. Hva tenker du om kommentaren fra Anne Britt? Er det verdt å prøve?
   Også håper eg du har en bedre dag idag enn igår 💔 ❤️

  6. Synes du var utrolig sterk du. Hele veien. Jeg har kjæresten 2 timer kjøring unna og jeg freaker ut for jeg har ikke sett han på snart to uker. Det å gå gravid alene er utrolig tøft. Godt du slapper litt av nå.

  7. Flott skrevet Mette. Skjønner så inderlig godt hvordan du føler og kjenner deg <3
   Har du hatt krefter til å undersøkelse om H kan bruke besøksvisumet sitt? Prøv ta en tlf til rett instans. Har han ingen smitte. Kan det jo hende han slipper inn, og har trygg karantene hjemme hos deg. En forespør seg aldri Mette. Ta tlf alerede NÅ!! Han er jo på et sted uten smitte. Og han tar alle. restriksjoner på reisen. Velge raskest flyreise, men ingen bytte. Om må..bare ett bytte til Oslo eller bergen. A ta en telefon i DAG, mette, lov meg det, PLeace?? Kanskje de du snakker med, sier det kan gå, om Tyrkia slipper han ut og Norge burde jo ta han inn, og rett i karantene hos deg.(og at de sender det de sier til deg, på mail som H kan skrive ut å ta med. . Tvi tvi for tlf du SKAL ta i dag 😉 X imaget lykke til 🙂 <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg