Nå har jeg fått nok og setter foten ned!

Tanken min har vært og opprinnelig er å svare ærlig på alle spørsmål om Hüseyin og meg, om hvordan vi lever og på hva vi velger utifra at vi har to helt forskjellige religioner og kulturer. For meg var denne åpenheten viktig for å redusere religionsfrykt og frykten for å leve med en som kommer fra en annen kultur.

Men nå kjenner jeg at jeg har fått nok og at det ikke er verdt det. Noe jeg synes er fryktelig dumt og trist da en god del av meningen bak bloggen min forsvinner. For med å ikke få vise at alle mennesker innenfor samme religion og fra samme land er forskjellig, så lar jeg denne fremmedfrykten fortsette og gapet vil ikke bli noe mindre.

At jeg som blogger opplever at “alt jeg gjør er feil” uavhengig av hva det er, er greit. Det tar jeg med som baksiden av å være en blogger. Jeg synes det i tillegg er både spennende, viktig og lærerikt at andre reagerer eller tenker ulikt fra meg og sender meg spørsmål, er nysgjerrige, skeptiske, uenige eller kritiske. Men når det går utover mannen min og han får meldinger på sin snapchat fra mine følgere hvor de forteller han hva han gjøre og ikke gjøre som muslim, så blir det feil av meg å fortsette åpenheten på dette området.

Min mann er troende muslim og gjør ingen mennesker vondt eller gjør noe som kan skade andre. Han er en fantastisk mann med et stort hjerte, mye kjærlighet og med flotte handlinger hvor han tenker på andre før seg selv. Jeg er stolt av han og elsker det mennesket han er fra innsiden og ut.

At andre mener han ikke er muslimsk nok har jeg sett meg lei på og synes det er utrolig frekt og dømmende. Troen ligger i hjertet og i handlingene, ikke i hva en spiser eller ikke spiser, om en ber eller ikke ber, om en feirer ramadan eller ikke… Han er et godt menneske og det må da være det viktigste!?

Så nå har jeg fått nok og vil ikke svare mer på spørsmål om hva han gjør eller ikke gjør innenfor religionen. Han er en voksen mann som tar sine egne avgjørelser og det skal han selvfølgelig fortsette med uten innblanding fra fremmede. Livet hans er hans og han velger selv hvordan han vil leve det! Så jeg ber de som har sendt meldinger slutte å sende han slike meldinger og slutte å si hva han MÅ gjøre bare fordi han er muslim.

Til slutt vil jeg si tusen takk til alle dere som respekterer at andre mennesker lever sitt liv slik de selv ønsker uavhengig av religion og så lenge de ikke skader andre. Hüseyin er troende muslim selv om han kanskje ikke tar samme valg som alle troende muslimer.

 

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

25 kommentarer
  1. Kjære Mette, du har min aller største forståelse. Jeg blir så skuffet over de som skal pirke, og tre sine meninger nedover hodetpå deg ogdin mann. Jeg elsker bloggen din for du sier ting som d er. Jeg synes den er interessant og lærerik. Vi er alle forskjellige . Du har tatt valg i livet som gjør at du har en historie å fortelle. Som er til hjelp for andre i samme eller lignende situasjon. Din blogg er unik, som deg, og din mann. Jeg har fulgt bloggenfraden spede begynnelse . At det nå er nok for deg forstår jeg. Tror ikke jeg hadde holdt ut så lenge somdeg. Jeg kommer fortsatt følge deg,selv om du vil utelate ting. Men jeg har disse forståsegpåerene langt opp i vranga . Det er ditt liv, din blogg. Om disse som pirker har så stort behov for ytre sin mening så kan de værsegod starte sin egenblogg og uttrykke seg der,istedenfor plage dere på snapp og kommentarer. Jeg digger din åpenhet, modighet og måten du formidler deler av livet ditt. Du har gjort en knalljobb, og utviklet deg til å bli en fantastisk blogger,ogsnapper 😀👌😉❤️ Jeg gleder meg til tiden som kommer med dere. For tiden på sykehus,hvor jeg er mer enn hjemme. For meg er blogg og snapper fra deg et lyspunkt i ellers alvorlig sykdompreget liv. Har heiet på derfra starten, dere to er to flotte mennesker . Ingen er vi feilfri,takk og lov. Jeg vil du skal med deg dette,mannen din og. Masse gode tanker fra meg til dere. Beklager noeavteksten henger sammen,men er så svak fortiden. Gode klemmer utensmitte,fra meg til dere. Og til slutt: Go girl!!!!! 👍👍👍👍👍👍👍❤️ Hilsen Synnøve

  2. Dere bloggere har virkelig fått jobben med å være “oppdragere” for alle de som ennå ikke klarer å skille egne liv og meninger med deres.De som ikke evner å forstå at vi lever i en mangfoldig verden.
   Bra at du sier fra så kanskje de enegang skjønner…man kan jo håpe.
   Flott innlegg,så bra at kjæresten din tar egne valg,det gjør de fleste av oss uansett tro.Vi lever tross alt i 2020.

   Masse lykke til i disse spennende tider for dere!

  3. Wow, jeg blir helt målløs. Trist at folk fremdeles i 2020 sitter å dømmer andre utfra hvilket livssyn en har. Syns at hva en skal tenke eller tro skal være helt opp til en selv. Fortsett å være de dere er. Ingen har noen rett til å kommentere eller mene noe som helst. Dere er gode mennesker, og jeg personlig syns det er interessant å lese om hverdagen deres. Det er helt tydelig at dere har mye kjærlighet for hverandre og for livet dere skaper sammen og det burde være godt nok for alle andre også. At dere er lykkelige, er det eneste som burde bety noe. Jeg blir så oppgitt. Det er bare trist at det skal være slik!

  4. Er det ikke-muslimer som kommer med slike kommentarer til mannen din, eller andre muslimer? Uansett ufint og teit da det finnes like mange måter å være muslim som kristen på. Blir det samme med “personlig kristne” som påstår at de som “bare” er medlemmer av statskirken eller “avgudsdyrkende” katolikker ikke er “ekte” kristne, eller ortodokse jøder som fordømmer liberale jøder (og vice versa). Men noen MÅ jo bare blande seg opp i alt 🙁 Eneste måten å få dem til å tie på, er dessverre å slutte å dele, så jeg tror du har tatt en klok beslutning her.

   1. Usikker på om det er andre muslimer eller lett blanding. Men nå synes jeg uansett det er gått for langt og jeg må verne min mann fra utviklingen

  5. Jeg heier på muslimer som evner å ha to tanker i hodet på én gang, og som velger å leve balansert, ikke fanatisk, ovenfor seg selv og omverdenen!❤️ Det er de bokstavtro religiøse som gjør verden til et mindre godt sted, med sitt middelaldersyn på kvinner, homofile ++.

  6. Må bare si at du er nødt til å oppdatere mer regelmessig. Holder ikke med et innlegg hvert fjerde dag vis det er en jobb. Tror du mister mange lesere av det 🙂

   1. Det har du helt rett i at en må gjøre for å opprettholde lesertallet. Vanligvis skriver jeg 1 og noen ganger 2 innlegg per dag, men nå som jeg er høygravid med termin om 2 uker har jeg ikke like mye energi. I tillegg er min mann kommet til oss fra Tyrkia og da har jeg litt mindre tid til bloggen. Men jeg er mer aktiv på snapchat da det ikke krever så mye. Vil fremdeles oppdatere både før, (under) og etter fødsel, men kan ikke love daglige oppdateringer. 🙂

  7. Altså… FOLK.
   Alle har rett til egen tro, og alle har rett til å tro på sin egen måte. Man kan være religiøs uten å være praktiserende, men det fins dessverre altfor mange bedrevitere som tror de gjør alt riktig selv og er perfekte. Nå er ikke jeg religiøs, men jeg er helt for at alle har rett til egen tro og rett til å tro på sin egen måte (så lenge det ikke skader noen).

  8. Bra du tar grep. Dessverre er det slik at disse reaksjonene kommer, enkelte miljøer i Norge er mer «muslimske» enn de er i muslimske land for å sette det på spissen. Jeg har selv et inngiftet familiemedlem som ikke faster, spiser svin og drikker alkohol i blant. Han orker dessverre ikke kontakt med noen fra sitt land her i Norge,fordi han orker ikke fordømmingen.

  9. Folk er teite! 🤬 (for å si det voksent).
   Jeg kjenner mange kristne damer som spiser skalldyr, går med bukser og klipper håret😜
   Jeg heier på dere og kjærligheten! 🥰👊

  10. kjære Mette 🙂 er alltid noen som må bry seg kommentere osv prøv og ikke la slike kommentarer gå inn på deg Man må få lov til og ha hver sin tro som menneske . Lykke til med fødsel gleder meg til og følge deg videre du skriver så ekte og ærlig og er deg selv …

   1. Tusen takk ❤️. Min mann er ikke vant til at fremmede sender han meldinger om hva han som muslim MÅ gjøre og blir ukomfortabel med det. Så da må jeg tenke på hans beste før bloggen 😍

  11. Flott at du kommer med et slikt innlegg og sier hvordan ting er i forhold til mannen din og hans kultur. Dessverre er det mange som forhåndsdømmer mennesker med en annen bakgrunn/kultur enn deres. Respekter ikke dømming, men det er fort gjort å skape en mening rundt dette når noen viser en annen side av å være muslim enn hva som er sannheten (altså hvordan hver enkel muslim ønsker å forholde seg til sin egen kultur/bakgrunn.) finnes jo også dem som sier at man er fult muslim, men som sitter med en dekk historie for å skjule hvordan dem egentlig lever. Jeg har ikke noe i mot mennesker med annen kultur eller hudfarge, men følte for å dele mine tanker og meninger om dette.

  12. Herregud kjenner jeg blir helt oppgitt!!! Det er faktisk mange muslimer nå som ikke faster nå under Ramadan lenger fordi de har fått øynene opp!! Akkurat som det sto om fasting i Bibelen før og! Man er ikke et bedre menneske av den grunn! Eller en bedre kristen fordi om man går i kirka!! Helt patetisk!! La folk få leve, og mind your own fucking business!! Sorry måtte bare!! ;))

  13. De aller fleste muslimer i Norge som jeg kjenner faster ikke. De tror på Gud likevel. La folk få leve livet sitt slik de vil….

  14. Jeg skjønner ikke at folk skal henge seg opp i hva andre mennesker gjør eller ikke gjør. Selv mener jeg at religion er personlig, og alle utøver sin tro utifra hva som er best for dem.
   Jeg kjenner mange muslimer, og noen har blitt mine beste venner. Som mange andre reiligøse kommer de i forskjellige “pakker”.
   De er ikke mindre religiøse selv om de ikke utøver sin tro som andre muslimer.
   Og en ting er sikkert alle jeg kjenner er flotte og fantastiske mennesker, og jeg er stolt av at de er mine venner!!!

  15. Å legge seg borti andre folks tro, blir bare teit! Det er personlig, og alle gjør som de selv vil, innenfor loven.
   Synes det blir litt over toppen å sende meldinger om hvordan han skal utøve sin egen religion. Men, noen er bare dust😂

  16. Alltid noen som må blande seg i ting dessverre Mette, synes du og dere står frem på en super måte❣️ Hva din mann gjør med sin religion er KUN opp til han, men det finnes alltid noen som må lage dritt👎🏻 Dere er super skjønne, stå på videre❣️ Heier på dere og kjærligheten, den er viktigst❣️

  17. Problemet er den sosiale kontrollen..oppdragelsen. Særlig muslimer er utsatt for det fra andre muslimer. Enda verre når bedrevitende “hvite norske” mener de vet mest og også skal belære muslimer. Folk må få ha sin tro i fred, – det ene er ikke mer rett enn det andre. Det er ikke fanatikerne som skal bestemme reglene…
   Jeg kjenner muslimer som gjerne går på pub og tar en halvliter øl eller to sammen. Mens andre er cirka hysteriske over den slags brudd på reglene 😏
   Jeg er f.eks. verken muslim, kristen eller noe som helst religiøst, og jeg drikker ikke alkohol. Mitt valg. Voksne får bestemme over seg selv, men ikke over andres måter å leve på.

   1. Helt enig ❤️. Er selv ikke troende (selv om jeg er nyskjerrig på hva som finnes “der ute”) og drikker ikke alkohol jeg heller. Kan ta meg ett glass, men husker ikke sist jeg gjorde det.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg