Når bildet sier mer enn meg!

 

Bildet forteller nok mye om hvordan jeg føler det inni meg akkurat nå. Synes iallfall selv at følelsene mine gjenspeiler seg mye i hvordan jeg ser ut her og det er både godt og vondt å dele med dere. Hvorfor jeg føler det sånn, er det litt verre med. Det er på en måte alt, samtidig som det er ingenting! Altså ikke noe fast å sette fingeren på og derfor vanskelig å gjøre noe med.

Dagen begynte tidlig med å kjøre sønnen min på skolen. Da jeg kom hjem bar jeg alt det vi kjøpte på Ikea i går opp i andre etasje, utenom de store eskene som var tyngst. Deretter begynte jeg å sette på plass og kose meg med å pynte soverommet, før jeg plutselig kjente meg veldig trøtt. La meg opp i sengen, sovnet og drømte noe diffust som påvirket stemningen inni meg da jeg våknet. Så nå sitter jeg altså her og føler meg nedfor, uten å helt vite hvorfor.

Sånn opprinnelig har jeg det veldig bra, selv om det er mye å gjøre ang ABIP saken i media, selv om ekteskapet mitt ikke er på sitt beste, selv om jeg er gravid i 3 semester (fra i morgen av), selv om jeg begynner å kjenne på litt smerter ved høyre hofte og selv om jeg sutrer litt for meg selv på at jeg ikke har klær til den voksende magen. Livet er langt ifra perfekt og jeg kunne sikkert funnet en eller ti unnskyldninger for hvordan jeg føler meg nå, om jeg ønsker det. Men livet er aldri perfekt og det skal det heller aldri være. Vi har tilnærmet perfekte perioder, men mer enn det er ikke sunt å ha og heller ikke fremstille at en har. Periodene kan selvfølgelig variere i varighet fra minutter til dager, ja kanskje måneder om en er ekstra heldig. Men det vil aldri vare over lengre tid og det er farsken meg bra.

Tenker litt på hva jeg vil ha ut av dagen. Begynner nemlig ikke på nattevaktene mine før ut i neste uke og har nå opprinnelig tid til å gjøre alt det jeg hadde lyst å gjøre da det var travelt. Så nå spør jeg meg selv om hva som er viktigst og hva som vil gi meg mest glede. Kanskje jeg bør jobbe litt med oppussing, ha filmkvelder «all by myself» og ta meg en tur på Plantasjen for å planlegge hagen!? Få ryddet i mailen, ryddet i huset og ryddet i hodet er heller ikke så dumt. Uansett hva jeg velger, så er iallfall en ting helt klart. Her og nå skal jeg bare ligge her i sengen og slappe av, tenke, føle og trykke litt på mobilen før jeg gjør noe som helst annet.

Stemningen er som den er, men den vil ta seg opp og dagen vil forhåpentligvis bli bedre. Men før jeg tar tak i meg selv og rister litt vett inn i knolten, skal jeg bare la den følelsen for regjere litt. For nå skal jeg bruke det til min egen fordel og la kroppen få hvile og kanskje la de indre følelsene slippe litt ut. Da er det nemlig mye lettere å nullstille seg etterpå og få fokus på hva som egentlig er viktig.

Er valentinsdagen i dag og jeg håper dere alle feirer den slik dere ønsker. Selv har jeg aldri feiret den da jeg ikke har sett poenget i det, annet enn å lage litt ekstra god middag og få kvalitetstid med den en elsker.

Nyt dagen, nyt minuttene og husk at ingenting er, bør eller skal være perfekt.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

9 kommentarer
  1. Har sagt det før og sier det igjen: du er virkelig blitt et forbilde! Skjønner at du er sliten! Håper du har hatt en fin dag uansett!

  2. Eg nekter å feire denne dagen med mannen! Eg vet eg kanskje er rar der men eg mener mye om denne dagen.
   1. Det er ikke romantisk at mannen kommer hjem med blomster, sjokolade osv idag fordi det er mer eller mindre forventet…
   2. Det er mye, og da mener eg MYE mer koselig å bli overrasket med blomster, eller favoritt middag, eller småting en helt vanlig tirsdag f eks.. Da kommer det som en overraskelse og er fra hjertet.. Ikke er det påtvunget heller..

   Men… Eg lager små lapper til barna å legger i matboksen. Eg kutter opp frukt og grønt i hjerteformer og legger i matboks, på tallerken etc. Det er fordi det handler om kjærlighet og barna er det kjæreste eg har! Det handler ikke bare om kjærester, men kjærlighet.. Og den forskjellen er eg veldig opptatt av å få frem til mine barn 🙂 ellers lager vi kanskje litt ekstra god middag idag, lager brownies og koser oss litt ekstra.. Men det kan vi også finne på å gjøre ellers på en tilfeldig dag.. 🙂

   Uansett hva du velger i helgen, så håper eg du stresser ned og nyter tiden litt alene ❤️

   1. Er VELDIG enig med deg. Små romantiske gester i en travel hverdag som viser kjærlighet, er så mye viktigere enn å fokusere på en dag. Selv har jeg aldri likt å få gaver da det blir for lettvint og følelsesløst på en måte. Å få barnepass av mannen slik at jeg får egentid eller å bli overrasket med favorittmiddagen er så ufattelig mye bedre 😍

   2. Enig! Jeg er så heldig å ha en russisk mann og der kjøper menn blomster til kona stadig vekk. Så jeg har blitt litt bortskjemt. Han måpte da jeg i starten av forholdet sa at norske menn stort sett kjøper blomster til bursdag/morsdag, og blir møtt med beskyldning a la “hva har du gjort?” om de kommer med blomster på en tilfeldig ukedag. 😛

  3. Synes ikke det er det minste rart om du er mentalt utladet for tiden.
   Du har jo gjort en kjempejobb ang ABIP, og om jobben ikke er fysisk, så blir likevel kroppen sliten.
   Du har også nattevaktene, et barn du tar deg av, og du er i tillegg gravid!
   Mitt råd til deg vil være at du skal tillate deg å hvile nå, med verdens beste samvittighet. Samle krefter.
   Klem <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg