Noe vi har felles.

Noe av det første Hüseyin og jeg fant ut av da vi ble kjent, var at vi har hage og natur som felles interesse og hobby. Så derfor har vi nå store planer om å få gjort mest mulig ute i hagen neste gang han kommer til Norge. Selv har jeg tidligere fokusert på stauder og litt busker, mens Hüseyin er mer lysten på å plante fruktplanter, bærplanter og annet vi kan spise. Spesielt snakker han mye om vannmelon og ønsker å ha det i vår egen hage. Så da blir det selvfølgelig vannmelon dyrking på oss, bare at vi skal kjøpe et drivhus å dyrke det der. Drivhuset blir Hüseyin sitt og han skal få styre det akkurat slik han ønsker mens jeg fokuserer mest på blomsterbedet.

Videre skal vi, eller rettere sagt Hüseyin, bygge en stor blomster kasse på overgangen mellom plattingen og plenen. Her skal vi mest sannsynlig plante jordbær, blåbær, bringebær, rips og kanskje en del salater. Vi ser dette litt ann når han kommer hit fordi vi må planlegge hvordan det vil se ut rent estetisk. Selv tenker jeg det blir fint med litt spiselige blomster og at vi får høydeforskjeller uten at det ser rotete ut.

Gleder meg noe helt enormt til han kommer og vi kan sette igang med en av våre aller første fellesprosjekter. Det tror jeg vi vil ha stor glede av og noe som binder oss enda tettere til hverandre etter en turbulent vinter.

Selv var jeg ute i går og kjøpte litt frø for å tjuvstarte følelsen av vår og for å forberede litt til Hüseyin kommer. Denne som er avbildet over her var helt genial, da en fikk både bokser, jord og frø i samme pakke. Alt jeg trengte å gjøre var å ta jorden i pottene, så frøene og spraye godt med vann.

I tillegg kjøpte jeg frø til flerårige jordbær. Det var 8 frø i hver pose og jeg trodde derfor at frøene skulle være store og trenge større plass enn andre frø. Men frøene var bitte små og jeg ble usikker på hvor mange jeg skulle så i hver boks. Planen var nemlig ett frø i hver, men nå endte jeg altså opp med å ta flere i hver og dermed kun bruke halve brettet. Tenker at jeg sikkert kan dele plantene senere, om jeg ser de blir for store og vokser inn i hverandre.

Disse jordbærplantene skal Hüseyin plate ut i kassen han skal lage og med å kjøpe frø nå istedenfor å kjøpe stiklinger eller ferdige planter senere, så sparer vi mye penger. Så dette ble altså min oppgave på lik linje som jeg dyrker frem barnet vårt i magen. Jeg dyrker, han gjør tingene klart og så deler vi på ansvaret etterpå, haha.

Er faktisk første gang jeg sår frø, så blir spennende å se om jeg får det til.

Alt jeg har kjøpt valgte jeg å kjøpe på Plantasjen. Grunnen til det er at det er nært der jeg bor, det lukter himmelsk der inne og jeg elsker stemningen med å gå inne i butikken. Det er som en liten lykkepiller som innimellom ender opp med en litt tynnere lommebok.

Vi har så mange planer for våren og den tiden han skal være her. Ikke så mye på akkurat hva som skal gjøres, men mer på å få gjort mest mulig ute på huset og i hagen, få slappet av sammen, spist god mat sammen, få tatt oss en liten ferie med barna sammen og bli foreldre til vår lille mageboer, sammen.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

13 kommentarer
  1. Litt morsomt at du trodde jordbærfrøene var store. Frøene ser man jo utenpå bærene! Og de er små 🙂

  2. Jeg kjenner jo ikke H utover det du har skrevet, men vil anbefale at du overlate hageprosjektet til ham, i hvertfall for disse nye prosjektene i hagen. Ikke legg føringer på hva dere skal plante eller hvordan dere skal gjøre det. Vi som følger deg vet du i litt for stor grad ønsker kontroll på alt, men tror du gjør klokt i å gi opp dette i enkelte ting.

   1. Nå ble jeg litt sjokkert av det jeg leste! Håper jeg misforstod!? Hage prosjektet er noe vi har felles og skal gjøre sammen som ett par. Selv om vi har hatt tunge perioder, så betyr jo ikke det at vi ikke fungerer utmerket sammen på andre områder. Nei, dette skal vi gjøre sammen, fordi vi begge ønsker å gjøre det sammen 🙂

    1. Du blir visst ganske lett sjokkert, i så fall 😉

     Ut fra hva du har skrevet på bloggen, betyr felles prosjekter at du planlegger i detalj, mens han/andre hjelper til med gjennomføringen. Andre kaller ikke sånt felles prosjekt. Han slipper lite til inne i huset, jeg tenkte det var lurt at han fikk deler av hagen der han kunne ha ansvaret. Bare et vennlig tips.

     1. Han har vært her én gang i en måned og den måneden var tung for oss begge på grunn av mye nattevakter på meg, lite søvn, gravid hormoner og stor omstilling for han. Vi gikk hverandre litt på nervene innimellom, men vi hadde jo også fantastiske fine dager. Vi samarbeider bra og det er absolutt ikke jeg som styrer alt. Han har vasket, ryddet og ordnet rundt i huset. Hadde vi hatt råd til å kjøpe inn materiell hadde han garantert startet å pusse opp.

      Jeg har vansker for å la andre rydde opp i mitt rot og jeg blir smågal av å ikke finne ting på kjøkkenet fordi det ligger andre steder, så sånn sett liker jeg å ha kontroll, ja.

      ANG hagen har han ting han har planlagt og jeg har ting som jeg har planlagt, og vi skal gjennomføre alt. Han vil ha drivhus og ha mye spiselige vekster der inne. Han vil plante flere frukttrær og han vil også at jeg skal fullføre mine prosjekter. Så vi kjøper blomster til hagen sammen, som jeg planter, han lager blomsterkasser som vi begge planter i og vi gjør ellers det vi ønsker sammen og for hverandre. Jeg er ingen tyran og han er ingen tøffelhelt 😂😜

      1. Du trenger ikke forsvare deg. Bare lytt med et halvt øre til vennlige tips fra noen som har vært ute en vinternatt før.

       1. Klart jeg lytter både med halve og hele ører 😉. Men jeg trenger ikke å overlate hele hageprosjektet til han når han ønsker vi gjør det sammen.

     2. Signerer.
      La han få styre prosjektet uansett om det er noe dere skal gjøre sammen. Han kan være prosjektleder f.eks

      1. Hehe… Vi er begge to prosjektledere og finner ting vi ønsker å gjøre begge to. Altså trenger vi ikke å dele oss opp eller lage så mye styr ut av det. Dette er noe vi ønsker å gjøre sammen. Jeg er i stand til å samarbeide altså 😊

   2. NB. Min mann er ikke en tøffelhelt uten egne meninger! Han kan fint snakke for seg selv eller si ifra om vi er uenige! ❤️

Siste innlegg