Økonomi, hatere, graviditet og mer -spørsmål og svar

Åpnet opp for spørsmål på Instagram, slik jeg fikk nok spørsmål til å fylle et blogginnlegg. Så nå er det spørsmål både fra Instagram og kommentarfeltet på bloggen.

 

Hvorfor kjøpte du mobil til han når dere har dårlig råd?

Har ikke sagt at vi har dårlig råd, men at jeg nå må spare til mer enn jeg først gikk utifra og at det er sykt tungt å leve så mange på én lønning. Restskatten var jeg klar over og det samme var jeg om ferien. Men at bilen må ha helt nye sommerdekk, at begge dørene fremme er ødelagt og i tillegg det ene vinduet, det var jeg ikke forberedt på.

Etterdønningene etter å ha betalt 10 500 for familiegjenforening søknad, startet nettbutikk og annet smått har spist opp ekstrapengene våre og vi begynner litt på nytt igjen. Men har spart litt over 15 000 i tillegg til å betale alt som skal betales, så vil ikke si vi har dårlig råd!

Er derfor jeg jobber så mye nå, for å få mest mulig penger inn, slik at vi kan få gjort alt vi trenger og ønsker.

Ang mobil, var det noe vi måtte ordne nå som han har begynt på skole. Hans gamle mobil var gammel og siden han ikke hadde norsk abonnement kunne han ikke bruke 3G eller ringe når han var utenfor hjemmet. Jeg sa først at vi skulle kjøpe kontantkort, slik vi gjorde da han var på besøksvisum. Så han ble ganske så forvirret da vi gikk inn og så på diverse nye telefoner og jeg spurte hvilken han ville ha. Vi kunne helt klart kjøpt en billigere en, men dette er en fantastisk telefon som han kan ha lenge.

 

Hva syns du om at kontantstøtten mulig snart skal skrotes?

Det har jeg ikke hørt og må si at jeg dessverre ikke er sjokkert, men veldig irritert!

Er så pissa lei av stortinget som nedprioriterer de som virkelig trenger støtte, og da snakker jeg om eldre, syke og barnefamilier. Det strammes inn og gjør livene til titusener mennesker mer vanskelig, mens postene for kunst og annet tull ikke har samme innskrenkning. Hva skal vi med all denne tåpelige kunsten da? Veiarbeid, teater bygninger osv osv…

Selv får vi ikke kontantstøtte da Hüseyin ikke har vært medlem i folketrygden i 5 år, slik kravet er. Noe jeg også synes er helt på trynet! Hadde ingen av oss vært medlem, hadde jeg selvsagt forstått det. Men jeg har da søren meg bodd her hele livet og jobbet i over 20 år.

 

Vil du bli gravid igjen?

Vurderte det lenge og var vel egentlig mer på ja enn på nei. Men nå har jeg slått det fra meg og Hüseyin og jeg er enig om å ikke få flere.

Om jeg skulle blitt uplanlagt gravid, ville jeg beholdt barnet. Så det er alltid en liten prosent mulighet for at det alikevel skjer.

 

Hvor lang tid tok det før du ble gravid med nr 3.

Mener det gikk ca ett halvt år fra vi gikk inn for å bli gravid, til vi fikk positiv test. Men siden han bodde i Tyrkia og jeg i Norge, så var det egentlig ganske raskt.

 

Brukte du noen form for behandling eller liknende?

Nei vi brukte ingenting annet enn et par kjerringråd, haha.

 

Prioriterer du ikke å stelle deg? Hva med å stelle/ta ettervekst på håret?

Hmmm… Dette synes jeg egentlig var et unødvendig og frekt spørsmål. Jeg dusjer, grer håret og bruker litt sminke. Så at jeg ikke steller meg, er helt feil.

Men du har rett i at jeg ikke prioriterer å gå til frisøren slik jeg pleier å gjøre hver vår. Føler selv at jeg ser freshere ut med lysere hår og pleier derfor å ta folie striper hos frisøren tidlig på våren.

Dette er andre året jeg ikke tar meg råd til å “ordne” på eget utseende, da jeg har andre mennesker og andre ting å bruke pengene på, som er mye viktigere enn håret mitt.

Hadde håpet å kunne finne pengene til det, men det har jeg ikke gjort og det er ikke noe kjekt å få høre at min naturlige hårfarge får andre til å tro at jeg ikke steller meg.

Har forøvrig aldri vært flink å prioritere å bruke penger på eget utseendet. Men igjen, det er bare et skall og ikke det mennesket vi er.

 

Hva er det beste mannen din kan gjøre for deg?

Oi, denne var vanskelig. Jeg er selv veldig glad i å lage mat han liker, kjøpe noe jeg vet han blir glad for og slike små oppmerksomheter i hverdagen. Men er ikke så flink på å ta imot noe til meg selv..

Jeg er veldig takknemlig for at han er en så god pappa for lillejenta, at han er flink med sønnen min, at han rydder på kjøkkenet, at han hjelper til med luking i hagen, at han alltid viser kjærlighet, at han lager frokost på sengen til meg og at han smiler og er i godt humør. Men det BESTE han kunne ha gjort… Hmmm… Nei, det må være at han fortsetter å være den han er, er seg selv 100%, få meg til å føle meg trygg i ekteskapet og at han alltid vil passe på meg.

 

Hvorfor har du så mange hatere?

Jeg tror absolutt ikke det er mange, men jeg vet det er noen som henger litt fast uten å komme seg videre.

Tror de fikk et førsteinntrykk som de ikke klarer å riste av seg, uavhengig av hva som skjer eller ikke skjer. De har på en måte bestemt seg for at jeg er et dårlig menneske og leser av den grunn alt jeg skriver med “leiter etter feil” brillene sine på og snur på alt til at det blir noe de kan skrive negativt om meg på. Så fyrer de hverandre opp og underholder seg selv og andre med helt tullete påstander og spekulasjoner.

Men det er tydeligvis noe som gir de glede, innhold og kanskje til og med følelsen av tilhørighet og samhold når de kan møtes og sammen lire av seg det ene etter det andre og få “likes”. Så på den måten kan en vel si at jeg gir de noe verdi.. Og det er ikke verst bare det!

Jeg vet at et skriftlig innlegg kan tolkes på andre måter enn det i utgangspunktet var ment som, og det er noe av det som er “skummelt” med å være en blogger. I tillegg er jeg nok anderledes enn flertallet, da jeg av natur er veldig åpen og ærlig. Og mange føler seg nok skremt og usikker når noen er anderledes og vil ofte reagere med å dømme det de ikke forstår.

I tillegg er det nok de som ikke forstår at alle tyrkere er forskjellig og at Hüseyin kanskje ikke er lik som den tyrkeren de kjenner eller vet om. Så de dømmer meg på bakgrunn av våre valg og hvordan vi velger å leve, kun utifra hvordan andre tyrkere er og hvordan de selv ville vært.

Det er garantert også noen som bevisst prøver å såre og gjøre skade på min selvtillit eller vårt ekteskap.

For meg er det viktig at vi som ektepar og individuelle mennesker har det godt, er lykkelig, tilfreds og fornøyd med hvordan vi lever vårt liv. Ikke at vi må gjøre hva andre mener vi burde eller skulle!

 

Hvor skal dere på sommerferie?

Vi har planlagt å leie bobil og ha en uke ferie på sørlandet i år. Ferien er delvis betalt og biletter ligger klar, men det er fremdeles litt utestående. Er derfor litt usikker på om vi velger å gjøre ferien billigere enn vi først tenkte og dermed ha penger til andre ting, eller om vi skal gå fullt og helt for alt vi har planlagt.

Tanken var iallefall å kjøre min bil ned til Stavanger området, bytte bilen vår til leid bobil der og dra videre til Topcamp Sjøsanden i Mandal og bo der i en uke i bobilen. Der er det en nydelig syden aktig sandstrand, koselig sentrum og nydelig natur som vi alle gleder oss til å oppleve.

Videre skal vi i dyreparken i Kristiansand (2 dager), på kaptein sabeltann show og en svipptur innom kjøpesenteret og Kristiansand sentrum. Ellers blir det tid til grilling, fisking, turer og alt annet vi liker å gjøre. Weeee…. Gleder oss.

Ferie blir det nemlig uansett, er bare usikker på om vi skal bytte ut bobilen med en gammel campingvogn eller telt.

Da har jeg svart på alle spørsmålene og takker igjen for at dere tok dere tid til å skrive til meg på bloggen og på Instagram.

I dag føler jeg for å avslutte med

Tenk positive tanker, si positive ord, gjør positive handlinger og det positive gror.

Som ikke er et hjemmesnekret visdomsord, men et sitat jeg selv prøver å leve etter.

 

-Nyt dagen.

Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

 

 

13 kommentarer
  1. Kunne du begynt med mat innlegg igjen???☺️ Syntes det var nyttig og fint å se mat på budsjett😊

   1. Nå spiser jeg lavkarbo og resten spiser vanlig. Men prøver å spise billigere nå i det siste. Så det kan jeg prøve på ja ❤️

  2. Fra Mandal å er enig at Lindland går er supert! Har selv årskort der! Er nok gøyest for de som er 2-10 år. Men mye fine dyr, lekeplasser osv😍 billig er det også. Alle strendene kan ogaå anbefales! Bare å velge ei uten vind! De har også lekeland på Vigeland.15 min unna mandal. 150 kr ca for barn å gratis for voksne! Ikke samme str som leos osv men veldig gøy for barna😍 ellers kan jeg anbefale marna cafe å sitte på brygga å spise god mat! Kastellet har også super god mat! Men også fint å sitte i gågata å spise på smoi eller redaktøren. Uranienborg kan også anbefales om dere vil se ut over Mandal! Det er trappeoppgang litt bortforbi Narvesen å tar rundt 5 min å gå opp. 😍 hobdetoppen er også nydelig! Da går man opp fra camping. Er kun en bakke der med resepsjonen! Å følger man stien opp der som tar ca 10 min så får man se ut over byen og sjøen😍 tenker dere kommer til å få en super sommer!!

  3. Hei. Jeg er fra Mandal og ville bare komme med ett lite tips om en kjempe koselig plass dere kan ta turen når dere er i Mamdal. Lindland gård familie park. Her kan dere ta med egen mat og komme tett på dyr. Med dine barn må det være perfekt. Inngangen er heller ikke så dyr.

   1. Med førerkortklasse B kan du trekke en tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg, hvis bilen pluss tilhengerens tillatte totalvekt ikke overstiger 3500 kg.

  4. Å kommentere negativt om andres utseende, og om hvordan de kler seg er så undermåls som det kan forbli. Men det er dessverre prisen man må betale for å blottstille seg på en offentlig blogg.
   Anbefaler Nettflixserien “Det sosiale dilemmaet”
   Anbefalinger fra psykologer og andre fagfolk er å slette alle sosiale medier, slutte å blogge. Det positive som hender da er at du får mye mer fritid og tid med familien, slapper mer av. Du slipper uheldige konsekvenser for den psykiske helsen. Sosiale medier kan gå utover selvtilliten og gi depressive symptomer ettersom det fostrer stor grad av sosial sammenligning.

Siste innlegg