Økonomi, junkfood, min mann, reise og mer – spørsmål og svar

 

 

Svar: Jeg vil ikke si jeg er redd, men at jeg tar det høyst alvorlig. I starten av pandemien ble jeg litt grepet av frykt fordi vi ikke visste noe om Corona og hvordan det ville utarte seg. Spesielt engstelig ble jeg da for mine nære som var eldre og de som hadde underliggende sykdommer. Blant annet valgte jeg å ta større tiltak for å hindre smitte, enn det de fleste andre gjorde.

Men etterhvert som tiden har gått og hverdagen er kommet tilbake, så har jeg funnet en måte å leve med det på uten å måtte være for mye preget av det.

Jeg sluttet å handle matvarer på nett med levering på døren, fordi jeg ikke har økonomi til å gjøre det måned etter måned. Nå handler jeg som før, men tar smitte prosedyre alvorlig. Jeg har også vært både på kjøpesenter, Ikea, restaurant, på danskebåten og vurderer nå å reise til Tyrkia for at min mann skal få være med datteren sin og for at han skal få vise henne til sine gamle foreldre før det muligens er for seint.

Jeg har selv mistet tre familiemedlemmer i år og har fått kjent på kroppen hvor dyrebar tiden er og hvor vanskelig det er å miste noen under Corona. Mine svigerforeldrene er gamle og syke, så det kan plutselig være for sent. Derfor har jeg følt på at min mann skal få muligheten til å vise frem sitt første og eneste barn til sine foreldre.

Men skal innrømme at alle advarslene og rådene jeg får påvirker meg og gjør meg usikker. For selv om jeg ønsker å gi denne dyrebare muligheten til min mann, så kommer jo helsen og tryggheten til min datter først.

Nb. Anbefaler alle til å følge FHI sine retningslinjer.

 

Svar: Helt klart den jeg spiste sist, som er kylling i karri. På en god nummer to kommer karbonade og Taco i lefse.

 

 

Svar: Det går bra med han. Han jobber mye ettersom hotellet hadde tatt inn få arbeidere på grunn av usikker antall gjester. De har hovedsakelig kun russiske gjester og det kom flere enn det som var forventet under pandemien, så min mann må jobbe mer og lengre enn tidligere.

Han får heller ikke de fridagene han er vant til og jobber ofte flere uker i strekk uten fri. I lunsjen pleier han å ringe oss på facetime, sove litt og kanskje ta en liten tur ned til stranden. (Han har 3 timer fri på dagen, som jeg kaller lunsjpause)

 

Svar: Tusen takk ❤️. Det har vært et veldig tungt år og det har vært mye som har skjedd på flere områder både privat og det jeg har tatt offentlig.

Da vi gikk inn i 2020 både håpte og trodde jeg at året skulle bli helt fantastisk. Jeg gledet meg og tenkte at etter et vanskelig 2019 så kan det bare gå en vei, og det er oppover. Vell, det gjorde det ikke og jeg kan trygt si det gikk videre nedover.

Har blant annet fått en skikkelig kald dusj på hvordan mine valg har gitt konsekvenser når det kommer til ekteskapet og barnet vårt. Jeg har ikke tatt de beste valgene, men det er alikevel ingenting jeg ville ha forandret på nå som alt er gjort. Har tross alt verdens beste lillejente og en ekteskap jeg håper vil overleve.

Jeg er en stor tilhenger av at hver enkelt må ta de valgene som føles rett ut for akkurat dem. Råd og tips er alltid gull verdt, men en kan ikke ta valg kun på bakgrunn av det. Mine valg har som sagt ikke alltid vært de beste, men det er mine valg og jeg er glad jeg har tatt dem og fått den lærdommen det ga meg.

Husker jeg leste en blogg om en som hadde giftet seg med en tyrkisk mann. De er fremdeles gift, men hun skrev at hun ikke anbefalte andre å gjøre det samme da det var veldig tungt og vanskelig. Jeg tok til meg rådet, men valgte alikevel å ta mitt eget valg og det anbefaler jeg andre til å gjøre også.

Leser du min blogg vil du få et innblikk i hvor vanskelig det er og jeg også kan si at jeg ikke anbefaler dette til noen. Men føles det rett, så velger du det uavhengig av mine og andres erfaringer.

 

Svar: Først og fremst så må jeg bare si at jeg aldri kommer til å leve kun på sunn mat og trene iherdig hver eneste dag. Det er ikke slik jeg er eller trives med. Jeg elsker livet og jeg elsker mat, så da koser jeg meg med mat uten å ha dårlig samvittighet for det. En kan fint leve sunt og økonomisk uten å være fanatisk på mat og trening.

Du skriver at jeg legger ut bilder av junkfood flere ganger i uken, noe som ikke stemmer. Men det kan jeg selvfølgelig sjekke opp i, ettersom alle snappene mine blir lagret. Legge ved alt jeg har delt av mat i hele oktober, som er ca 3 uker.

7 oktober la jeg ut bilde av middagen jeg lagde.

Samme dag la jeg ut bilde av maten ferdig laget og klar til å spises.

 

Dagen etter la jeg ut et bilde av min sønn sin is og min milkshake. Dette er noe vi elsker å unne oss innimellom og kommer til å fortsette med.

 

Samme dag tok jeg ut et te-brød fra frysen og koste meg med den alene på kvelden. Denne hadde jeg laget av ferdig deig og lagt i frysen til en dag jeg ville unne meg noe ekstra og det følte jeg for denne dagen.

 

Noen dager etterpå la jeg ut en film av min vegetar middag som var 50% prisavslag på på grunn av dato.

 

Dagen etter hadde vi filmkveld med chips og dipp.

 

Kjøpte meg en is og koste meg med den mens jeg ammet i bilen.

 

3 dager etterpå koste vi oss med varm sjokolade etter sykdom i huset.

 

Bakte så egen komponerte rundstykker med 50 % grovt Mel og masse havregryn neste morgen.

 

Samme dag delte jeg film av reste middagen min.

 

Stakk innom Big bite og kjøpte dagens til 29 kroner da jeg hadde glemt å spise frokost. Denne ble da min frokost og lunsj.

 

Det er alt jeg har delt av mat i denne måneden og jeg synes så absolutt ikke at det er noe kritikkverdig her. Har og kost meg/oss med mat som ikke har blitt delt. Men vi har både kost oss og spart penger alikevel. Har fått tak i mye tilbudsvarer som er lagt i frysen og vil bli spist i de neste 3 ukene.

 

Svar: Nei jeg er ikke noe mer redd for det enn jeg er i butikken. Betalingen skjer på vips, vi holder avstand og jeg spriter hendene både før og etter. At det kan sitte Corona virus på ting jeg kjøper kan selvfølgelig skje, men det kan like godt skje når du handler ting i butikken.

Jeg elsker å kjøpe brukt og sparer både penger og miljøet ❤️.

 

Resten av spørsmål og svar kommer senere, da dette ble et veldig langt innlegg.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

1 kommentar
    1. Vil bare ønske dere ei god helg. Og apropos tema for innlegget, kos deg med d som gjør livet bra. Man skal virkelig kunne unne seg noe godt, uten ha dårlig samvittighet for det. Bare tull med disse kommentarene for folk som skal pirke på alt slik du må begynne dokumentere hva du har kost deg med. (Synes jeg)

      Nyt livet, kos deg med ungen/e, og håper d går bedre med deg og din kjære. Masse gode tanker, og klem fra Synnøve.
      Og husk, du er fantastisk!!

Siste innlegg