Overtid, Hüseyin, alder og navn på barna. Spørsmål og svar.

I går la jeg ut del 1 av spørsmål og svar innlegget, som du finner HER. Dette er da del 2 og siste innlegg fra spørsmålene jeg har fått inn på Instagram og snapchat.

 

 

Tillater kommunen at du tar mange vakter over 100% slik at de utløser overtid?

Opprinnelig er Bergen kommune veldig lite interessert i å ha ansatte på overtid, slik jeg oppfatter det.

Men vi har en nettside som heter «min arbeidsplan» hvor vi som er ansatt kan logge inn og få oversikt over hvilken vakter vi har og hvilken vakter som er ledige (i tillegg til mye mer selvsagt). Her kan vi trykke på datoene på de ledige vaktene vi ønsker, og så får vi tildelt de vaktene som arbeidsgiver velger vi skal få.

Om det er flere som ønsker samme vakt vil de selvsagt gi vakten til en som ikke kommer i overtid. Men om det ikke er andre å gi vakten til, får en den selv om en kommer i overtid.

Etter jeg kom ut fra mammapermisjon for ca 2 måneder siden, har jeg trykket at jeg ønsker alle vaktene som er lagt ut på denne nettsiden (både natt, kveld, dag og langvakt). Det øker min sannsynlighet for å få jobbet mye og da spesielt siden jeg nå har to bofellesskap jeg jobber på og ikke bare en slik det var før.

Når arbeidsgiver går inn og skal sette opp arbeidstaker på ledig vakt, får de oppgitt om det blir overtid og om det er ønsket vakt på en annen arbeidsplass i tillegg. Setter de meg opp på en vakt, trykker de samtidig vekk mitt ønske om samme vakt på et annet arbeidssted og jeg unngår å bli dobbeltbooket.

Så det er altså arbeidsgiver som tar avgjørelsen på om det blir overtid eller ikke. Noe de innimellom er nødt til å gjøre da det er ingen andre som har ønsket vakten.

Noen ganger kan jeg jobbe 60 arbeidstimer på 7 dager, og da vil jeg risikere å bli snitts beregnet for å unngå overtid. Men om det er mye timer hver eneste uke, vil det ikke kunne snitts beregnes og en får altså overtid. Noe som jeg synes så absolutt bare skulle mangle.

Hva er det beste med mannen din og hva synes han er det beste med deg?

Hüseyin er en fantastisk kjærlig far og en som jeg stoler 100% på vil gjøre det aller beste for datteren vår. Han er mer “hønemor” enn meg, så noen ganger synes jeg han er for “myk” og burde vært strengere på rutiner. Men alt han gjør, gjør han fordi han ønsker henne det beste og fordi han elsker henne så høyt. Så det må nok være det beste med Hüseyin, da barna alltid også er det viktigste for meg.

Nå er Hüseyin på skolen, så får ikke spurt om hva han synes er best med meg.

 

Merker dere aldersforskjellen mellom dere?

Både ja og nei, egentlig. Det kommer helt ann på situasjonen vi kommer opp i. Noe er på grunn av livserfaring, noe på grunn av alder og noe på grunn av forskjellige oppveksten i forskjellige kulturer. Men tror det lille som er av merkbar aldersforskjell vil gå se til etterhvert.

 

Vil dere ha flere barn?

Jeg føler meg VELDIG ferdig med å få flere barn og vil heller fokusere på de fantastiske barna (og barnebarna) vi alt har. Hüseyin ville i utgangspunktet ha flere, men sier i det siste at han ikke vil ha da han ser hvor mye det krever og hvor dyrere alt blir med flere barn. Han er nok blitt litt påvirket av hva jeg forteller han om alt fra utgifter i hverdagen, fritidsaktiviteter, ferier og tid til kjætestetid og egentid.

Men om jeg skulle blitt uplanlagt gravid, så beholder jeg barnet uansett.

 

Hvor mange henvendelser, og kommentarer får du hver dag?

Spørs på hvilken platform du tenker. På snapchat har jeg dialog med andre mennesker hver eneste dag, på blogg kun ved noen blogginnlegg og på Instagram enda sjeldnere :). Har og kontakt med noen på messenger, men det er litt i perioder.

 

Hvorfor kan du ikke dele hva lillejenta heter? Vi ser ikke utseende hennes uansett.

Da jeg delte navnet til mine to eldre barn for noen år tilbake og deres navn dukket opp i andre kanaler hvor det ble skrevet negativt om meg, som er deres mor.. Føltes det veldig feil og vondt ut for meg å lese det og jeg ville ikke at de eller andre skulle lese det og føle tilsvarende eller verre.

Det er jeg som har valgt å være offentlig og ikke mine barn, så det ble så feil når barna mine ble diskutert hvor det også stod veldig stygt om meg.

Jeg ble og mer bevisst faren av at fremmede med dårlige hensikter lett hadde tilgang til hva barna mine het og kunne klare å kartlegge enkelt hvor de kunne finne dem uten at jeg var tilstede. Så jeg valgte å beskytte de mer, fortelle mindre, vise de mindre og forandre på tidligere rutiner.

Det var rutiner som foreksempel min sønn sin fordeling mellom mor og far, reisemetode mellom skole og hjemmet, hvor min datter bodde og alt annet som for meg virket utrygt å ha offentlig på nett.

Selv nå som jeg ikke deler navn eller ansikt er det noen som ikke forstår at det å skrive om barnet kun fordi jeg som offentlig har barn, blir både feil og respektløst ovenfor barnet. Å for eksempel skive at de synes synd på mitt barn fordi jeg som mamma gjør “det” og “det”, og så forsvarer de det med at det er en konsekvens av å blogge eller at de snakker for barnets beste. Det er helt og holdent bullshit.

Mine barn har det godt, de blir godt tatt vare på og de får så mye kjærlighet som de bare orker. Jeg har valgt å blogge og det vil uansett berøre de rundt meg til en viss grad. Men jeg er veldig oppmerksom på hvordan mitt valg som offentlig påvirker barna mine. Og skulle jeg se at det påvirker de negativt, så tar jeg øyeblikkelig affære.

Hver og en har et ansvar for hva vi skriver, svarer og legger ut offentlig. Jeg som mor og blogger har et stort ansvar, men kritikerene har også et ansvar!

Skulle gjerne ha delt navnet hennes med deg og andre ❤️, men jeg kan ikke gjøre det da det ikke er til det beste for barnet mitt.

 

Har lillejenta et norsk eller tyrkisk navn?

Hun har et nydelig navn som fungerer både i Norge og i Tyrkia. Hun passer navnet sitt veldig godt og vi bruker ofte kallenavnet (som er en forkortelse) i det daglige da det falt naturlig for oss.

 

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg