Redusere matsvinn og spise godt, men billig!

Let’s eat and never sleep..

 

I dag har jeg vært matvrak nummer én og hatt STORT fokus på det. Alltid vært glad i mat og elsker å gå ut og spise. Spesielt er jeg glad i stemningen hotell gir meg og har flere ganger booket både barna og meg selv til enten frokost eller middag på ett hotell i nærheten av der vi bor.

Før jeg skriver videre må jeg si at dette ikke er et betalt oppdrag eller noe jeg har blitt spurt om å gjøre. Dette skriver jeg kun fordi jeg ønsker og å tipse om en fantastisk mulighet til å være litt mer miljøbevisst med å redusere matsvinn og samtidig få kjøpt fantastisk god mat billig.

Jeg har nemlig lenge hørt om appen «to good to go» uten at jeg har kommet så langt at jeg har fått lastet den ned. Men i går bestemte jeg meg altså for å både laste den ned og prøve den ut så fort som mulig. Appen var både oversiktlig og enkel i bruk og jeg bestemte meg raskt for å prøve ut hotell frokost og hotell lunsj i dag. Siden min datter er alene med tvillingene når samboeren er på kurs på dagtid, tenkte jeg å kjøpe to porsjoner med frokost og kjøre ut til henne for å spise frokost der. Maten ble booket på appen i går kveld og pengene reservert med vips når jeg bestillte. Frokosten kostet 35 kroner per person og vi ville få en forundrings pose hvor vi ikke kan velge innholdet.

I dag tidlig dro jeg til hotellet og fikk levert to poser og to pakker med mat. Deretter kjørte jeg rett opp til Amalie og ordnet klar frokosten til oss alle der. Vi satt rundt bordet sammen med tvillingene som også fikk smake på det de ønsket og vi koste oss alle fire med hotell frokost i egen stue (Amalie og samboeren sin stue vel å merke).

Det var MYE mat og som du ser var det helt fullt oppi boksen i tillegg til en del brødbakst i posen. Jeg syntes nesten spenningen over hva vi fikk av mat nesten var bedre enn juleaften, haha. Men altså, til min unnskyldning så er jeg utrolig glad i mat.

Her la jeg mesteparten opp på ett fat for å få oversikten.

Men selv om dette er mye mat, så var det faktisk ikke alt vi fikk utlevert. Her er det både bacon, egg i forskjellige former, ris med grønnsaker, poteter, sopp, pannekake, toast, skiver med pålegg og mye mer. Vi klarte ikke å spise opp alt og det med hjelp av sultne tvillinger.

Etterhvert kom samboeren til min datter hjem og vi bestemte oss for å ta en tur til Åsane og butikken Rusta. Der handlet vi litt småting før vi tok en runde på senteret og deretter kjørte jeg gjengen hjem. Etter at jeg hadde kjørt de hjem tok jeg meg en tur på plantasjen for å handle inn jord, noen bokser og frø som jeg skal kose meg med i morgen.

Skal ta å lage ett eget innlegg på dette, da hage er en av mine hobbyer.

Til slutt dro jeg innom hotellet igjen og hentet med meg lunsj fra appen «to good to go» før jeg dro hjem for å spise. Valgte å ta lunsjen som middag, ettersom jeg enda var mett etter frokosten. Føler forøvrig at frokosten hadde mer mat og at lunsjen var mindre selv om den kostet ti kroner mer. Lunsjen kostet altså 45 kroner og bestod av kun varm mat.

 

Det ser kanskje ikke så innbydende ut, men det smakte fortryllende. Det var to ovnsbakte tomater, asparges, kylling, saus med sopp og noe jeg vil tro var potetkaker eller noe lignende.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med appen «to good to go» og vil garantert bruke den innimellom både for å redusere matsvinn og unne meg noe ekstra som ikke er dyrt. Kan altså anbefale den videre til dere.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

3 kommentarer
    1. Digger TooGoodToGo! 🙂 Her er det dessverre begrenset utvalg på hvem som har det, men jeg bruker den likevel innimellom. Det går an å fryse mye av det man får, så det er også en utmerket måte å fylle fryseren på. 🙂

Siste innlegg