Renovere gammel campingvogn

Etter vi kom hjem med campingvognen har jeg jobbet to nattevakter og en senvakt, før jeg i dag skal på nattevakt igjen. Så jeg har ikke hatt fri til å fokusere fullt og helt på renoveringen. Men jeg har likevel fått jobbet med den hver eneste dag og kommet overraskende langt bare på disse tre dagene.

 

Forrige eier viste meg tidligere lekkasjer som var utbedret fra utsiden. Men vognen er over 30 år gammel og sannsynligheten er stor for at det er lekkasjer han ikke vet noe om. Så jeg var ikke overrasket da jeg fant en lekkasje på veggen i rommet som skal bli min sønn sitt soverom.

Jeg åpnet opp og så at treverket var ødelagt og at det hadde utviklet seg sopp. Dermed valgte jeg å rive ut alt, fjerne alt vått, alt ødelagt og bygge det opp igjen fra bunnen av.

(Lekkasjen er kun på den ene siden av veggen, men jeg tar hele veggen for å kunne få fine overganger og finish på veggen.)

Så det jeg har gjort disse tre dagene er å rive, rive og rive…

Min sønn elsker campingvognen og bruker omtrent all fritiden sin der. Når jeg jobber, er han med å hjelper til, og når jeg er inne i huset, sitter han inne i campingvognen og koser seg med dataen sin. Ytterdøren til vognen er åpen og han lukker igjen døren til rommet som vi pusser opp, så han har det helt fint og trygt.

Det er en stor jobb vi har tatt på oss, men samtidig er det utrolig kjekt. Jeg lærer noe nytt hele tiden og jeg får samtidig bruke min gode logiske tankegang på hva som må gjøres og hva som er lurt.

Veggene er egentlig ganske enkelt bygget opp og etter ett kjapp google søk, fant jeg ut at det heller ikke vil bli noe dyrt å bygge opp igjen.

Skallet på vognen gjør jeg ikke noe med fra innsiden, bortsett fra å vaske det godt før jeg bygger veggen opp igjen. Deretter må jeg kjøpe 23×48 lekter, 2 cm isolasjon isopor og 4 mm finerplater. Ingenting av dette er dyrt og det er i utgangspunktet enkelt å sette opp. I tillegg er det et par brede planker som mest sannsynlig er der for å stive av og for å kunne holde veggskapene (som var montert på den øverste) oppe.

Når jeg bygger det opp igjen, kommer vi til å forandre totalt på rommet hans. Veggskapene skal ikke opp igjen på veggen og han skal heller ikke ha sofa og bord som kan omgjøres til seng. Han ønsker å ha en fast seng og tomme vegger, noe som også sparer inn litt vekt på vognen.

Men siden jeg er usikker på om veggskapene var med på å stabilisere vognen slik at den er hard og stabil, tenker jeg å legge inn ekstra lekter selv om det øker vekten litt opp igjen. Jeg vil nemlig ikke risikere at vognen blir “myk”!

I tillegg tenker jeg at jeg må reduserer vekten bak, når jeg nå reduserer vekten foran. For ellers kan den bli baktung og bli vanskelig å ha med å gjøre under kjøring. Så må nok gjøre mer enn bare enkel oppussing over hele vognen.

Men jeg stor koser meg med det og nyter fremgangen og det å planlegge hvordan det skal gjøres. Det er noe helt annet enn å pusse opp et hus, og det gjør det hele veldig spennende.

Nå fokuserer vi på min sønn sitt rom og skal gjøre det helt ferdig før vi går videre på neste. På den måten kan vi reise på tur om vi ikke er helt ferdig, og fortsette videre når vi kommer hjem.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

 

 

14 kommentarer
  1. Har du tenkt på at de materialene du skal bygge opp med igjen ikke kan være tyngre enn dem du reiv?Du har svært, svært lite å gå på når det kommer til vekt.
   Jeg skjønner i alle fall ikke hvordan en familie på fire, som har barnevogn og klær skal klare dette

   1. Skal kjøpe samme materiell i samme størrelse til oppbygging av vegger og tak. Når det kommer til det å bygge møbler, bruker jeg materiale av lav vekt. Alt som taes ut av vognen veies. Så veier jeg alt som går inn i vognen I tillegg. Når alt er ferdig og vognen er klar, kjører jeg den for å veies. Dermed vet jeg nøyaktig hvor mye jeg har å gå på.

  2. Bare en tanke; du kan jo leie ut vognen i perioder når den ikke brukes. Da er det fort gjort å betale inn kostnaden for vognen og oppussingen.

  3. Jeg er imponert! Jeg hadde antakelig bare rivd hele greia. Det å tenke på vekt foran og bak, passe på at veggene ikke blir for myke osv hadde aldri falt meg inn å ta hensyn til 🙊 blir nesten litt «misunnelig» for det virker så gøy. Gleder meg til å følge prosessen🤩

  4. Virkelig imponert! Gleder meg til å følge med videre! Og så herlig at det er noe du og sønnen din kan gjøre sammen😄

  5. For ei driftig dame du er, full av kreativitet og pågangsmot. Utrolig kjekt å se at din sønn er i full sving også. Tenk så moro det blir når dere kan kjøre avgårde og bare nyte 😉 Jeg heier på dere og masse lykke til videre med dette prosjektet som i seg selv også vil være med å skape fine minner 🤗

  6. Så lang og stor din sønn har blitt, tiden flyr avgårde i den alderen. Det er virkelig bare vips. Jeg har jo hengt med på bloggen din lenge, og husker han fra den tiden du viste bilder av han, og nå var det jammen blitt stor endring. Du har tre flotte barn 💞 Og jeg også må si jeg er veldig imponert av alt du får til! Dette kommer til å bli såååå bra. Du er multikunstner, kreativ, uredd og flink!!! Og d ser ut til at det går i arv. 😉💙 Vil følge med i spenning, og heier på dere!!!!! 👏👏👏 Klem fra Synnøve

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg