Slik sparer jeg penger på mat

Det er faktisk ikke så alt for mange år siden jeg hadde en gammel mobil med fysiske knapper, som jeg kun brukte til å ringe og sende meldinger med.

Husker min eldste datter prøvde å overtale meg til å bytte den ut med en mer moderne en, og gjentok at jeg aldri ville angre. Hun hadde rett! I dag er jeg bortimot avhengig av mobilen og bruker det til nesten alt, både jobbrelatert og privat. Ikke alltid jeg synes det er så positivt, da jeg føler den har fått for stor plass i livet mitt. Men jeg hadde aldri klart å gå tilbake til den gamle telefonen lengre.

I dag vil jeg tipse dere om de appene jeg synes er best på å gjøre hverdagen min lettere og på å være mer økonomisk når det kommer til mat.

Mine beste anbefalinger:

 

Throw no more

Denne appen hjelper meg med å reduserer matutgiftene og samtidig redde mat fra å bli kastet i søppelet. For med «throw no more» som forøvrig er en gratis app, kan jeg sitte hjemme i egen stue og se hva mine matbutikkene har av reduserte priser på grunn av dato.

Du kan altså velge en butikk nær deg og se hvilken varer de har som er redusert så mye som 40 – 80 % på grunn av utløpsdatoen er kort.

Finner jeg noen varer jeg ønsker å kjøpe, drar jeg til butikken og handler inn varene sammen med for eksempel andre varer jeg også trengte å handle.

Denne appen har hjulpet meg å redusere matutgiftene for vår familie på fire fra 11 000 kroner til 6000 kroner. Tanken videre er at jeg skal komme ned på 5000 kroner, så da kommer denne appen veldig til nytte.

 

Too good to go.

Dette er også en gratis app som jeg bruker mye. Prinsippet er det samme, å redusere matsvinn og at forbrukeren kan spare penger på å handle mat som ellers ville blitt kastet.

Mine favoritter er bakerier da jeg alltid får utrolig mye godt for pengene og som samtidig gleder absolutt alle i familien.

Henter vi foreksempel en forundringspose på Baker brun på vårt lokale kjøpesenter, får vi stort sett alltid ett eller to fantastiske deilige brød, litt rundstykker, ett ferdig påsmurt, boller og noen ganger kake.

Dette er perfekt å legge i frysen og ta opp ved spesielle anledninger eller om en bare har lyst på noe ekstra godt i helgen.

Vi er og veldig glad i å hente frokost på hotell, om vi ønsker å unne oss noe litt ekstra. Ikke så ofte vi gjør det, da én person koster 35 kroner. Men det er helt klart verdt det i våres øyne og vi koser oss veldig med det.

 

Totalt Ctrl home

TotalCtrl Home appen er en «life saver» og jeg ikke bare elsker den, men elsker, elsker og elsker den.

Skal du ha kun én gratis app til å hjelpe deg å spare penger og samtidig sikrer deg kontroll over ditt kjøkken, slik at du slipper å kaste god mat. Da MÅ du laste ned denne appen.

Her vil du kunne legge inn hva du har i kjøleskapet, frysen, skuffer og skap med både antall og utløpsdato slik at du har total kontroll over hvilken mat du har og når det går ut på dato.

Du vil også bli tilbudt smakfulle oppskrifter basert på hva du har tilgjengelig på kjøkkenet, og på mat som snart utløper på dato.

Altså, det finnes ikke noe mer smartere enn akkurat dette og jeg lover deg at du her vil du spare masse penger og slippe å kaste mat som har lagt for lenge.

Det tar litt tid å legge inn alt første gang, men nå det først er gjort er det enkelt å bruke og tar ikke mye tid å oppdatere når du handler. Da bare scanner du strekkoden på varene du kjøpte, før du legger de på plass i skapene dine.

Nb. Det finnes flere like og lignende apper som dette. Blant annet «No food waste» og «No waste». Jeg har lastet de ned, men ikke prøvd de ut enda.

Butikkene sine egne apper

Jeg har tre butikker jeg bruker å handle matvarer på, men det er én butikk jeg bruker mest.

 

Coop medlemskap appen

Dette er butikken som er nærmest hjemmet mitt og som jeg av en eller annen grunn er blitt veldig glad i. Appen er lett å bruke og har god oversikt. Bruker kupongene i appen veldig aktivt og spesielt når jeg får tilbud om gratis vare.

 

Æ appen

Innimellom på vei hjem fra jobb handler jeg på Rema 1000, da jeg mener det er den billigste butikken. Da bruker jeg å sjekke appen for å se etter personlige priskutt og andre tilbud.

 

Middagsplanleggeren Rema 1000

Og når jeg er på Rema 1000 er det ufattelig avslappende å gå inn på denne appen og få tips om hva jeg kan lage til middag og dermed kun trykke på en knapp og få alt på en handleliste uten noe mer styr.

 

Spar

Spar butikken synes jeg er en dyr butikk. Men ved hjelp av appen kan jeg få tak i gode tilbud og dermed spare penger. Så denne brukes aktivt for å lete etter gode tilbud og så veksler jeg på å handle litt her og resten på coop da jeg har begge butikkene på samme lokale senter.

Det er også denne appen jeg bruker om jeg vil planlegge ukeshandling ned til den minste detalj. Da går jeg utifra prisene som legges inn og ser om jeg får det billigere i andre butikker når jeg handler der.

Har også brukt denne appen mye nå under korona når jeg har ville hatt varer levert på døren eller få det ferdig plukket og betalt slik at jeg bare trenger å møte opp og ta det med hjem.

 

Kiwi pluss

Denne har jeg lastet ned, men ikke tatt i bruk enda da jeg omtrent aldri handler på kiwi. Men siden jeg kjører forbi på vei til jobb, tenker jeg å begynne å bruke denne appen også fremover.

 

Tilbud/mattilbud

Appen tilbud og mattilbud bruker jeg innimellom når jeg ønsker å se over tilbudsavisene til de forskjellige butikkene.

 

Ellers har jeg apper som ikke er så sparsomme, slik som Adam matkasse, Godt levert, Domino’s pizza, foodora, just eat og Big bite. Disse bruker jeg når jeg har muligheten til å unne oss litt ekstra og synes derfor det er greit å ha liggende. Har eksempel brukt matkasse når jeg er matlei eller ikke hatt energi eller tid til å handle og lage middagsplaner selv. Men som sagt, det er dyrt.

Har også to matoppskrift apper som jeg planlegger å bli flinkere på å bruke og har enda ikke prøvd.

 

Er det noen apper du bruker som hjelper deg å spare penger på mat? Eller kanskje du fikk noen gode tips av meg? Jeg kan iallefall sterkt anbefale «Throw no more» og «Totalt Ctrl home», om du kun skal velge to stykk.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer
  1. Jeg bruker Kiwi mest, da jeg syns Trumf er mest lønnsomt. 15% på frukt, grønnsaker og fersk fisk.
   Og trippel trumf en torsdag i måneden. Og bonusen bruker jeg hver desember, til julemat. Blir noen kroner i løpet av året om du er flink til å kjøpe frukt, grønnsaker og fersk fisk på Kiwi. Bare et tips…

  2. Takk for tips! Her i huset går det også mye penger i mat, og jeg vil gjerne få mer ut av pengene. Jeg har fått litt dilla på appen shopgun i det siste, der kan du abonnere på tilbudsaviser til de butikkene du er mest interessert i, og lage handlelister ut i fra tilbudene. Kanskje du også vil like den?

  3. Takk for tips. Jeg hadde aldri hørt om Throw No More og TotalCtrlHome de er herved lastet ned 😊
   Vi handler mest på Kiwi. Med Trumfkonto tjener vi opp mye penger.

   1. Så bra 🙂 Jeg ELSKER de appenev og har spart MYE penger på å bruke de. Tenkte å komme igang med å handle litt på kiwi og ettersom jeg kjører forbi på vei til jobb.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg