Svar fra sykehuset og barnevakt.

I dag har virkelig dagen gått i ett og selv om jeg så gjerne ville gi dere en tidligere oppdatering, så har det ikke vært tid før nå. Etter nattevakten sov jeg i ca to timer, før jeg stod opp og gjorde meg klar for dagen. Skulle nemlig hente Amalie, samboeren og tvillingene for å kjøre de på flyplassen. Amalie og samboeren reiste deretter videre til Oslo, mens min sønn og jeg skal passe tvillingene frem til søndags kveld. Det er første gang jeg skal passe de så lenge, så vi valgte å bo i leiligheten til Amalie, slik at det blir lettere for tvillingene å sove.

Vi var først en tur hjemme hos meg slik at min sønn fikk pakket det han ønsket å ta med og så dro vi i butikken for å handle. Der handlet vi middager og helgekos for hele helgen, selv om vi nå bor rett ovenfor butikken. Men følte det var greit å ha gjort det og så kan vi heller gå ned om det er noe ekstra vi ønsker. Her i leiligheten har vi sett på tegnefilm, lekt, spist Taco, spist litt helgekos, dusjet og fått en litt rolig avslutning før de to yngste la seg for noen timer siden. Nå ligger min sønn å slapper av med Netflix og jeg tenkte å gi dere en oppdatering på Hüseyin og sykehuset før jeg også legger meg.

Hüseyin reiste nedover midt på natten med bussen for å komme tidsnok til sykehuset. Han fikk dessverre ikke ordnet noen forsikring i forkant, så det ble full pris å betale. Men vi er enige om å bruke oppsparte penger som opprinnelig skulle gå til familiegjenforeningen, da helsen tross alt kommer først. Hüseyin ble lagt i narkose (det er tydeligvis vanlig i Tyrkia) og ble undersøkt med koloskopi for å se på tarmene, fysisk undersøkelse og blodprøver (gastroskopi tok han sist).

 

Denne gangen var det et privat sykehus og Hüseyin er veldig fornøyd med både behandlingen fra personalet, stedet og undersøkelsene. Legen fortalte at de ikke fant noe annet enn magesåret han tidligere har fått konstantert. Såret er heldigvis ikke så stort og er i startfasen. Legen fortalte videre at årsaken er stress!? I Norge er det mye tvil om stress alene kan være årsaken, så jeg kjenner på en litt ubehagelig følelse av at det er en annen grunn som ikke er blitt oppdaget enda. Han fikk ingen antibiotika og selv om jeg trodde han fikk det sist, så var det feil (jeg misforstod). Medikamentene han fikk denne gangen var:

 • Parafon for akutte smerter
 • Rabiza som reduserer mengden syre som produseres i magen.
 • Tranko – Buskas er (Antikolinerge midler som hemmer den parasympatiske delen av nervesystemet) muskelavslappende på tarmen.
 • Laksafenol for forstoppelse

Legens råd var å drikke mindre te (maksimalt 10 glass på en dag), stoppe å røyke (det har han forresten klart nå), spise sakte (Hüseyin spiser sykt fort) og ikke spise bønner og linser.

Noen ser nok på meg som dominerende, streng, kontrollerende og at jeg blander meg for mye. Men jeg er utdannet helsepersonell og har alltid, vil alltid blande meg i slike ting når det kommer til familie eller andre som jeg elsker. Jeg er nemlig en av de som spør og graver hos både legevakten, legen og sykehus. Så for meg er det naturlig å blande meg opp i min mann sin helse og skammer meg absolutt ikke over det. Jeg tenker at han selvfølgelig skal fullføre denne behandlingen og så ser vi hvordan smertene er etter behandlingen er ferdig. Har han fremdeles smerter, vil vi bestille time på et privat sykehus her hjemme i Norge og deretter få videre oppfølging i Tyrkia.

Jeg er uansett veldig glad for at han kom seg til undersøkelse og fikk behandling. Nå bare krysser jeg alt jeg har for at legen har rett og at Hüseyin blir frisk snart.

Nå har vi forresten lagt oss her, min sønn og jeg. Så tenker å avslutte dagen, siden jeg må stå tidlig opp med tvillingene.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

9 kommentarer
  1. Vil bare gi beskjed om at det er en skrivefeil i den nye logoen du har skrevet. Den mest ærlige, ikke mest ærligste 🙂

  2. Den vanligste årsaken til magesår er bakterien helicobacter pylori. Den tester man for under gastroskopi i Norge, så jeg vil tro at de har gjort det i Tyrkia også. Den kan også påvises i blodprøve. Behandlingen er en skikkelig hestekur med antibiotika. Om dere tviler på diagnostiseringen i Tyrkia, kan dere lett få tatt en blodprøve her hos allmennlege og dobbeltsjekke. Før i tiden trodde man at magesår kom av stress, før man oppdaget denne bakterien, men det kan sikkert også stemme at man likevel kan få magesår av bare stress (her er jeg på gyngende grunn). Selvfølgelig skal du bry deg om din manns helse <3 Er sikkert lurt om han tar med seg alle papirene hit i tilfelle det blir aktuelt med videre oppfølging mens han er her.

   1. Jeg tenker jo at det må være noe mer enn bare stress, men dette er andre legen i Tyrkia som oppgir det som eneste grunn. Ja, vil ta han til det private legekontoret her i Norge om han ikke blur frisk ❤️. Bare for å være sikker.

  3. Så trist at han har hatt det så vondt! Har han blitt testet for H. Pylori? Dette går ofte diagnostisert og skape mye smerte i mage/tarm. Ofte har pasientene også magesår og får en feildiagnose.

   Håper de finner ut av det! 🙏🏻

   1. Jeg vil tro de ville sett det på gårsdagens blodprøver og evt gastroskopien han tok for 2 måneder siden. Jeg er litt skeptisk, men kan jo ikke slå i bordet her i Norge når legen er i Tyrkia. Om han fremdeles har smerter når han kommer hit går vi til privat legekontor her i Norge og da vil jeg spørre og grave slik jeg alltid gjør 😂

  4. Herregud, om folk reagerer negativt på at en tar aktiv del i en ektefelles sykdom/helseproblemer, er de ikke vel bevart, spør du meg!

   Ellers kan jeg tilføye at magesår har faktisk som oftest sin årsak i stress/påkjenninger..
   – Og jeg har jo forstått det slik at det tidvis HAR vært en enorm påkjenning for Husseyn å være ‘stuck’ i Tyrkia uten å få gjort en dritt fra eller til nå som du er gravid og alt.. Om mitt inntrykk av hans opplevelse av de vanskelighetene du har opplevd i løpet av disse mnd er i tråd med virkeligheten, må jeg vel si det hadde vært mer overraskende om det ikke hadde hatt noen fysiske utslag.. <3

   1. Ja, han føler seg alltid dårlig når han er i Tyrkia og så var han helt fin her. Heldigvis ikke så lenge igjen til han kommer tilbake nå ❤️. Blir helt forferdelig for han å reise etter babyen er født.

   2. Gry, Hva mener du med at folk reagerer negativt på at Mette bryr seg om sin syke mann? De fleste støtter jo både Mette og mannen, så kommer nok litt an på hvordan du som person leser dette 😊

Siste innlegg