Svar på tidlig ultralyd. Risikovurdering

Beklager for at jeg oppdaterer dere så seint, men jeg var nødt til å få litt søvn før jeg skal på nattevakt igjen i natt.

Var nemlig på tidlig ultralyd etter nattevakten i dag og kom meg ikke i seng før bare ett par timer siden.

Husker forresten da jeg var med Amalie på en av mange kontroller, da hun var gravid med tvillingene. Da var det nemlig en jordmor som sa “Det er så mye lettere når den gravide er ung. Fordi jo eldre kvinnen er, jo mer bekymrer de seg, jo mer spør de og jo flere kriterier på hvordan fødselen skal være, har de”.

Nå er jeg en 39 år gammel gravid kvinne, og har aldri vært så stresset og bekymret i et svangerskap, som jeg er nå! Så det ligger nok mye sannhet i det den jordmoren sa den gangen.

Jeg har bekymret meg for at det var noe gale på grunn av at jeg har hatt blødninger flere ganger, jeg har bekymret meg for at fosteret ikke levde, at det var kromosomfeil, at det var ytre skader og jeg har bekymret meg for at det var flere enn en baby.

Så da jeg dukket opp til ultralyd i dag, alene. Ettersom min datter ikke fikk vært med som avtalt. Var jeg veldig redd for å få en negativ beskjed, som jeg da måtte takle helt alene og senere ringe til Hüseyin å fortelle. Det ville nemlig knust hjerte hans å få en slik beskjed.

Jeg fortalte jordmoren om blødningene, ga personalia, svarte at jeg ikke røykte, drakk eller tok medisiner og hvor mange barn jeg hadde fra før. Deretter var det rett opp på benken for å undersøke med ultralyd. “Vi får nå først og fremst se om det lever”, sa jordmoren da jeg dro opp genseren slik at magen ble synlig.

Fikk geleen på magen og hun startet med det samme.

Det tok meg kun ett par sekunder å se at det kun var én baby, som gjorde at jeg slappet litt mer av. Deretter kom hun bedre til og jeg kunne se hjerte slå… “Det er én baby og den lever”, sa jeg høyt og prøvde å la være å gråte. Jordmoren bekreftet det rolig og startet å måle lengden på babyen min.

Jeg bærer altså på ett barn som lever og er i riktig størrelse utifra antall uker. Noe mer er det ikke mulig å se nå på denne tidlige ultralyden, fordi barnet enda er for lite.

Etterpå tok jeg blodprøve som skal sendes videre for utredning av prosentandelen av risiko med å få barn med kromosomfeil. Deretter kommer jeg tilbake for ultralyd alt om 2 uker og får svar på hvor høy risiko jeg har utifra beregningene og hvordan det da ser ut på ultralyd.

Der vil jeg få en prosentandel på foreksempel 1/200 og vi ser da om det er behov for å bli henvist videre for nærmere undersøkelser. Hun gjentok flere ganger at kvinner i min alder (under 40/45 år) stort sett får friske barn, men at alle over 38 år får dette tilbudet.

Det første jeg gjorde var å filme ultralyd bilde og sende det til Hüseyin, med beskjeden om at det kun var ett barn og at hjertet slo. Han hadde håpet å få vite om det var friskt eller ikke, men forstod at det var for tidlig og at vi vil få vite det om 2 uker. Deretter sendte jeg bilde til Amalie, før jeg kjørte hjem og ringte til Hüseyin på FaceTime.

Nå informerer jeg altså dere og er veldig, VELDIG takknemlig for at jeg kan komme med positiv tilbakemelding på hvordan det gikk i dag. Har vært så redd og laget så mange vonde tanker i mitt eget hode. Men nå skal jeg bli flinkere å ta det som det kommer og ikke tenke for mye.

Jeg er gravid med ett barn som lever og er 9 uker og 4 dager på vei ❤️. Så nå krysser jeg bare fingrene for at barnet utvikler seg normalt og at utregningene gir meg en god prosentandel på å få et friskt barn.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

30 kommentarer
  1. Ble glad på deres vegne nå❤
   lykke til videre❤
   Ungen nyhet er bedre enn denne❤

  2. Ble veldig glad da jeg leste innlegget – har vært innom flere ganger 🙂 Lykke til!

   1. Åååhhh så bra ❤️ Hadde så lyst å skrive det med det samme jeg kom hjem. Men Hüseyin trengte meg (+at søvnen tok meg) og da ble det seinere enn planlagt 😘

  3. Først av alt vil jeg si gratulerer med at alt er i orden med fosteret 🙂

   Men synes det er litt clickbait å vente med å poste et innlegg sent, med tanke på hva du skrev igår og at hvis vi ikke hørte noe fra deg så betydde det mest sannsynlig dårlig nytt.

   1. Jeg jobber som nattevakt og er dermed våken hele natten. Kjørte sønnen min på skolen, kjørte deretter inn til byen og gikk på ultralyd. Rett etter ultralyd kjørte jeg hjem og prioriterte å snakke med Hüseyin, som hadde behov for prate om testen. Deretter begynte jeg å skrive innlegget, men sovnet hele tiden mens jeg skrev.

    Om du jobber som våken nattevakt og får for lite søvn dag etter dag, så vet du hvordan det er. Jeg måtte til slutt gi opp og få ett par timer søvn, før jeg var klar for å skrive.

    Hadde det vært sånn at jeg satt hjemme uten noe å gjøre, så hadde det vært feil. Men jeg skrev med det samme jeg var i stand til det. Kanskje det er viktig at jeg forteller litt mer om hvordan dagene mine egentlig er 🤔. For jeg har altså hele tiden noe som må gjøres. ❤️

    1. Da visste du nok på forhånd tenker jeg om hvordan dagen din ville bli 🧐 trodde ikke du kom til å bli en sånn blogger

     1. Om en “sånn blogger” er at jeg prioritere å snakke med mannen min i Tyrkia, som trengte å snakke da han ikke hadde det så bra (I tillegg til å snakke om ultralyden). Om en “sånn blogger” er at jeg sovnet med telefonen i hånden mens jeg skrev innlegg. Om en “sånn blogger” er å gjøre sitt beste, men ikke alltid strekke helt til….. Så ja, da er jeg en “sånn blogger”

      1. Poenget er jo at du dagen før skrev at hvis vi ikke fikk høre noe betyr det dårlig nytt…. Ingen som dømmer deg for å være sliten etter nattevakt.

       1. Poenget er at jeg prioriterte å snakke med Hüseyin som ikke hadde det bra og deretter begynte på blogginnlegget med det samme etterpå, men som jeg dessverre sovnet ifra. Dere må huske at jeg er ett menneske og har ting rundt meg som BØR og SKAL komme før bloggen. Jeg begynte innlegget med å si at jeg beklager, noe mer kan jeg ikke gjøre. Har det skjedd 10 ganger, eller én gang?

        Kan vi ikke heller være medmennesker? ❤️

  4. Gratulerer så masse til dere ❤ Så fantastiske nyheter på en tirsdag 😊
   Gikk igjennom mye av de samme følelsene som deg for noen uker siden, så vet nøyaktig hva du kjenner på…
   Når vi endelig var på ultralyd i uke 12+4 og fikk det endelige svaret at risikoen var veldig lav var det som om 100kg forsvant fra skuldrene mine.
   Pust med magen og tenk positivt, dette går bra ❤

   1. Ja, jeg håper alt jeg har for at vi får en lav risiko. Prøver å ikke tenke på det og ta det som det kommer. Dette er mest sannsynlig mitt siste barn ❤️ Tusen takk for forståelse

  5. Hurra!!❤️ Vi er mange som håper det går fint videre ilag med deg. ❤️🙏❤️ En god klem fra Synnøve

  6. Så fantastisk å høre 😀Har vært innom bloggen ca 10 ganger idag, fordi jeg var så spent😀Nå har du kommet deg igjennom de første 8 mest kritiske ukene. Håper du klarer å slappe av og nyte svangerskapet nå. Tipper at mannen din ble lettet og glad også❤

   1. Ååhhh så herlig at du følger med og ønsker oss godt ❤️. Ja nå slapper jeg mer av. Spent på svaret om 2 uker, men satser på at det er gode nyheter

  7. Dette var veldig gode nyheter!! Nå ble jeg glad, gled deg over dette, og ta en dag av gangen!🙏❤

  8. Så god beskjed å få for deg! Rart hvordan en kan bekymre seg ..og de fleste bekymringer vi plager oss sjøl med, skjer jo ikke..

Siste innlegg