Sykehus og ferie..

Kjenner jeg gleder meg veldig til å bli ferdig med jobb om litt over én måned. Den 7 april har jeg altså fått innvilget ferie og skal ha fri helt frem til mamma permisjonen min begynner ca 4 uker etterpå, så det er absolutt ikke lenge til. Hüseyin kommer hit uken etter ferien min er begynt og jeg gleder meg selvfølgelig noe helt enormt til å krype inn i armene hans på flyplassen. Jeg har forresten en overraskelse til han som jeg ikke kan skrive om her enda. Han leser jo innleggene mine og jeg vil veldig gjerne at overraskelsen ikke blir ødelagt. Men dere skal selvfølgelig få vite det etter at jeg har overrasket han.

Skulle forresten hilse fra Hüseyin og si at han har fått time på privat sykehus to timer unna med buss i morgen. Han skal i narkose og få endoskopi, blodprøver og forhåpentligvis andre tester som vil kunne gi oss svaret på hva det er han har. Vi vet jo at han har magesår, men er redd det kan være noe mer enn det. Uansett er det utrolig godt at han nå kommer seg til kontroll og at han mest sannsynlig kommer i gang med en behandling som vil virke. Alt klokken tre i natt, norsk tid, vil han stå opp og begynne å gjøre seg klar for en to timers busstur i smerter. I dag er han på faste og kjenner godt at sulten herjer i kroppen. Det er vondt å være borte fra hverandre i stunder som dette og skulle gjerne vært med som støtte både på bussturen og på sykehuset. Men jeg er iallefall tilgjengelig på telefonen når som helst i døgnet, om han skulle hatt behov for å prate.

I dag har Hüseyin og jeg fokusert på sommerferie og hvordan vi skal løse dette best mulig med tanke på min sønn og at vi får en baby i mai. Vi har egentlig snakket mye om det over lengre tid og tenkt litt både på norgesfeie og på det å ta ferie i ett av nabolandene til Norge. Men nå har vi funnet den beste løsningen (håper vi) for oss alle sammen og jeg skal sette igang med siste planlegging, booking og betaling så snart som mulig. Vi reiser på ferie i en uke, kort tid etter at Hüseyin lander i Norge. Dette for å ikke komme alt for nær termindatoen og for at det ikke skal bli for tungt for meg å bære rundt på magen. Videre har vi bestemt oss for å ta danskebåten over til Danmark, bo i ett hus vi skal leie der og ta oss en eller to dager i en dyrepark som heter Givskud zoo.

For å gjøre ferien mest mulig avslappende og gøy for oss alle, har vi valgt å bestille et hus med innendørs svømmebasseng. For på den måten er vi sikret en fin ferie uansett hvordan været blir.

Her er huset vi tenker å leie:

Huset har 4 soverom, 2 bad, åpen kjøkken og stueløsning, innendørs basseng, boblebad og badstue. I tillegg ligger det nært en barnevennlig strand, har stor hage, muligheten til grilling og lek utenfor i hagen og mye mer. Prisen på 6250, – synes jeg absolutt ikke er mye, med tanke på hva vi får for pengene. Så vi er bortimot sikre på at vi velger dette huset.

 

Dyreparken Giveskud zoo har min sønn og jeg vært flere ganger da han var yngre. Parken er kjempe flott og selv om en får sett mye, så slipper jeg å gå så mye rundt med min høygravid mage slik jeg måtte ha gjort i de fleste andre parker. En kan nemlig kjøre egen bil igjennom ca halvparten av parken, mens dyrene går fritt utenfor bilen. Både løver, sjiraffer, strutser og mange andre dyr går altså rett utenfor bilvinduene, som om en er på en skikkelig arfikans safari. Dette tror jeg blir en fantastisk opplevelse for oss alle tre og noe vi vil huske i lang tid fremover. «husker du da vi var i Danmark i den dyreparken hvor du var så sprekkeferdig at du nesten ikke fikk plass bak rattet?», eller «Husker du da vi var tok danskebåten for første gang sammen som familie?»! Ja, dette blir helt klart en fantastisk opplevelse og vi gleder oss kjempe mye alle sammen.

Resten av sommeren blir vi hjemme og vil bruke tiden med den nyfødte og min sønn. Hüseyin har lovet meg å hjelpe til med å passe på at begge barna får tilnærmet lik oppmerksomhet og at min sønn ikke føler seg tilsidesatt. Det er noe vi har stort fokus på og noe som vi virkelig prioriterer. Så vi hjelper hverandre slik at både Hüseyin og jeg får egentid med min sønn oppi alt det nye han må igjennom. For det å bli storebror etter å ha vært alene med meg i så mange år, kan være utfordrende. Vet dere.. Jeg er ufattelig heldig og gleder meg noe helt enormt til alt vi skal oppleve.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

24 kommentarer
  1. Hei, veldig koselig å følge deg 🙂 Lurer bare på hvor i Danmark dette huset ligger? Veldig lyst til å leie der en gang, deilig med basseng, da blir det bading uansett vær

  2. Tør du planlegge så nær fødselen, det kan jo hende at formen ikke er god nok til å reise noe sted. Da er leien for hus dyrt. Men håpet det går bra selvfølgelig!

   1. Jeg tar sjansen og strekker meg langt selv om formen er dårlig :). Denne ferien er viktig både for min sønn og min mann ❤️

  3. Har du sjekket opp i at din mann kan reise inn til Danmark? Tenke bare på at d måtte søkes å styres så masse for få han t Norge..

   1. Ja :). Danmark er schengen land på lik linje som Norge, så da kan han reise inn til Danmark og tilbake til Norge. Men om vi hadde reist ut av schengen, så hadde han ikke fått kommet tilbake igjen. Vi søkte bare to innganger til schengen land.

  4. Ser veldig hyggelig ut, jeg ble veldig inspirert🤩lurte på hvilken nettside du booket huset fra? God tur!🥳

  5. Så koselig ferie! Ble litt inspirert 🥳 hvilken nettside fant du huset på?
   God tur👋🏻🤗

  6. Mener du sa det skulle komme mer i ABIP saken? Kan vi fortsatt forvente det

   1. Om alt går etter planen, så kommer der mer og det vil være store ting. Men vi er avhengige av bevis og at folk står frem i media.

   1. Jeg har laget all maten og har bildene liggende uredigert 🙂 skal se om jeg får redigert, regnet ut summene og lage innlegg i helgen. Takk for at du minnet meg på det.

  7. Det høres ut som en utrolig koselig ferie ❤️
   Å det blir godt for dere å få litt kvalitetstid sammen før lille kommer, spesielt for storebror!
   Jeg gleder meg sånn på dine vegne, utifra tonen i de siste innleggene dine så høres det ut som om du har det mye bedre nå og at den verste stormen kanskje har lagt seg litt. Jeg håper det og at du nå bare kan glede deg over babyen i magen, at H forhåpentligvis blir fort frisk og at det ikke er lenge til permisjon ❤️
   Ønsk H lykke til og god bedring!

   1. Ja, vi har hatt det veldig godt i det siste. Det var tungt når han var her, så ble han syk og jeg brukte tid på ABIP saken. Men nå håper vi at han snart blir bedre og at det blir en litt rolig periode med ABIP saken. Denne ferien tror jeg er ekstra viktig for minsønn ja og så gleder Hüseyin seg noe helt enormt til sin første familie ferie 😍. Jeg også, så klart!

  8. Uff jeg blir så trist når jeg leser og hører om mennesker som betaler for at stakkars, innelåste dyr skal stå på utstilling for vår underholdning. Helt forkastelig at voksne ikke tilegner seg mer kunnskap og videreformidler dette til uvitende barn.

   1. Det er mange dyreparker jeg reagerer på, men dette og dyreparken i Kristiansand er en av de bedre. Husker jeg var i en liten dyrepark i Danmark som gjorde vondt langt inn i sjelen. Der setter jeg aldri mine bein igjen! ❤️

    1. Jeg var i Thailand på et rescue center for dyr. tenkte jeg de i alle fall var snille med dyr. Jeg så at de slo de med pinner når folk skulle ta bilde med de. Sier ikke at de gjør det i Kristiansand. Synes bare denne næringen er trist uansett..

     God bedring til mannen din og ønsker dere en riktig fin tid sammen!

     1. Helt forferdelig at de kan gjøre slik mot dyr og det i tillegg kun for å tjene penger 😢. Synes også det er så trist med hest og kamel i Tyrkia, som blir brukt for å tjene penger på turismen.

  9. Hei Mette
   Ikke for å være ubehagelig, men dersom det er DKK 6250,- blir dette NOK 8440,-. Kursen på DKK er i dag NOK 1,35.
   Ellers må jeg si jeg er imponert over protesten du har vist m.h.t kritikken av kurset du var med på. Heier på deg

Siste innlegg