Termin i dag. Først lege..

I forrige uke da jeg var hos legen og fikk satt opp denne legetimen på termindatoen, tenkte jeg litt vel optimistisk at jeg kanskje hadde fått babyen og måtte avbestille timen. Blant annet svarte jeg legen «Det håper jeg ikke», da hun sa at vi snakkes på onsdag!

Men innerst inne må jeg jo ha visst at jeg mest sannsynlig ville gå til termin og i tillegg måtte gå over! Jeg er jo tross alt en god rugemaskin som aldri har opplevd å fått baby før termin, og selv om ingen svangerskap er like, så er det mer naturlig at jeg denne gangen også går over termin.

Så nå sitter jeg altså her på venterommet for min siste legetime i dette svangerskapet. Jeg er forresten i svangerskap uke 40 + 3, med termindato i dag. Føler meg veldig klar for å sette igang med fødselen og håper jeg ikke vil gå for mye på overtid.

Vi har en liten uhøytidelig konkurranse hjemme og jeg har alt fortalt om den på snap chatten min. Min sønn har veddet på at jeg føder på termindato, som er i dag. Amalie har gått for torsdag, som er i morgen. Mens jeg har valgt fredag og Hüseyin tok lørdagen. Blir litt spennende å se om noen av oss har rett, eller om det ikke blir før i neste uke.

Det første svangerskapet mitt gikk ca en uke over termin og den neste var 3 dager over termin, så jeg liker å tro at jeg denne gang får rundt termin. Men her og nå er det ingen tegn på at en fødsel er i gang og jeg er litt spent på hva legen nå kommer til å anbefale. Jeg vet hun vil henvise meg til kvinne klinikken for overtids kontroll, men usikker på hvilken dag det blir og om de vil vurdere å sette meg i gang i løpet av de neste dagene.

Har nemlig fått flere meldinger fra følgere som sier at de over 38 år ikke “får lov” til å gå så mye over termin. Hva som er rett, vet jeg ikke. For fastlegen min sa at det ikke stemte så lenge helsen var bra og svangerskapet normalt.

Jeg har tidligere skrevet at jeg ikke trives med meg selv som gravid. Synes andre gravide er utrolig vakre, men klarer ikke å føle det selv. Det verste for meg er slutten på svangerskapet da jeg blir så stor at det er utrolig vanskelig å få gjort alt jeg ønsker. Selvfølgelig kunne jeg ha lagt meg ned og kommandert både mann og barn til å ordne alt. Men jeg klør så utrolig mye i fingrene etter å gjøre alt selv eller iallefall være delaktig på lik linje som andre i oppgavene. Så jeg gleder meg veldig til å få tilbake mobiliteten, energien og effektiviteten jeg normalt har.

Skal holde dere oppdatert på hva som nå skjer videre. Det er jo litt anderledes nå i Corona tiden og i tillegg er det jo litt ekstra spennende siden Hüseyin fikk komme til Norge midt oppi epidemien for å være med på fødselen til sitt første barn.

 

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

6 kommentarer
  1. Jeg er også innom hver dag for å sjekke om det er baby på gang! Synes alle gravide er kjempefine, men skjønner deg godt. Det er naturlig å ville bli ferdig. Men du er nydelig! Håper dere får en perfekt fødsel.

   1. Hun har kun oppkjøringen igjen. Men på grunn av fødsel og liten egentid, så ble det utsatt. Hun vil begynne å øvelseskjøre etterhvert og dermed ta oppkjøringen når hun føler seg trygg.

  2. Åå så utrolig spennende 🙂 er innom bloggen din flere ganger daglig for og se om babyen er kommet .. Lykke til Mette ….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg