Tyranen og tøffelhelten

I går måtte jeg faktisk le litt av tilbakemeldingene på innlegget mitt hvor jeg innrømmer mine feil og hvor jeg skriver at jeg jobber med det. En av setningene fikk vist nemlig mange til å sette middagen i halsen og omtrent se på meg som en tyran (En person som hersker over og dominerer på en egenrådig og brutal måte). Grunnen til at jeg ler, er fordi det er så langt ifra sannheten som det kan komme. Ja klart jeg er sta og klart jeg kan si idiotiske ting i en opphetet situasjon, men jeg er også veldig bevisst det selv og både sier unnskyld og ordner opp.

Innlegget mitt gikk ut på at vi, Hüseyin og meg, hadde en ekstra tung måned da han var her sist. Vi hadde mye som påvirket oss begge to og vi hadde ett par store krangler som gjorde oss begge veldig redd. Vi var redde for å miste hverandre, redde for at vi ikke skulle få dette til, redde for skilsmisse og i det hele tatt bare veldig redd for at det skulle utvikle seg stygt. Jeg har ikke skrevet om Hüseyin sine feil og mangler, og heller ikke om hva han har sagt i krangel. Han har faktisk sagt at jeg kan skrive det på bloggen, men for meg føles det feil å skrive om det da dette er mannen jeg elsker. Derfor skriver jeg kun om mine feil! Men poenget mitt var at vi hadde det rå tungt og at jeg nå innrømmer offentlig at jeg har sagt mye dumt, at jeg er klar over det selv og at jeg jobber med dette nå. Noe jeg synes er viktig å snakke høyt om i en bloggverden hvor alt skal være så perfekt og riktig.

Når jeg blir redd i krangler så går kroppen min inn i forsvar. Da skrur jeg meg av og virker både kald, likegyldig og uinteressert. I den sammenhengen kan jeg si ting for å teste, for å se hva vedkommende svarer og for å få en reaksjon. Dette er den siden av meg selv som jeg liker aller minst og som jeg jobber hardt med å forbedre. Dette har Hüseyin og meg snakket om mye i ettertid og det er godt å se at vi er så åpne med hverandre at vi kan innrømme feil og I tillegg snakke om hvorfor vi tror vi har dem. Så samtidig som kranglingen har vært både vondt og vanskelig, så har vi faktisk lært hverandre bedre å kjenne på grunn av det.

En ting jeg synes er litt humoristisk er at da jeg var i Tyrkia og hadde på meg skaut, klær som dekket mer en jeg vanligvis bruker og satt på hotellrommet da Hüseyin var på jobb, da var det Hüseyin som var den som kontrollerte meg, hadde onde øyne og ikke var noe bra. Mens nå blir han sett på som en tøffelhelt som bare sitter der og tar imot dritt fra meg og samtidig er helt unyttig i hjemmet. Nå er det «stakkars mannen hennes» og veldig fokus på hvor fæl jeg er. Altså veldig enten-eller, noe som jeg synes er veldig lite reflektert. Livet og mennesker består av så mange flere nyanser og ingen eller ingenting er enten – eller (med få unntak som død eller levende osv).

Vet dere, min mann er det fineste mennesket jeg noen sinne har truffet (utenom barna mine). Han har ett stort hjerte, stor forståelse, empatisk, morsom, omsorgsfull, romantisk, hjelpsom, intelligent og så utrolig mye mer. I tillegg har han selvfølgelig sine negative sider, som alle andre. Tror dere han kun har negative ting å si om meg? Eller tror dere jeg også har positive sider ved meg som gjør at han elsker meg? Jeg kan altså bekrefte at han har mye godt å si om meg og sitter absolutt ikke forskremt i et hjørnet av sin tyraniske kone! Så la oss prøve å se ting litt mer helhetlig og ikke ha tunnelsyn på ting som er så lite i det store og det hele.

Etter at han dro tilbake til Tyrkia var det en periode hvor han ikke hadde energi til å prate så mye fordi han lå under tepper med høy feber. Men da feberen ga seg, har dialogen økt opp igjen og i det siste snakker vi sammen 1-2 ganger for dagen slik vi alltid har gjort. Vi snakker om hverdagslige ting, om savnet, om hva og hvordan vi skal gjøre det når han kommer tilbake og vi snakker selvfølgelig om lengre frem i tid. Vi vet begge to at dette vil bli tøft, men vi vet også at vi begge to gjør alt vi kan for å komme oss igjennom det. Den måneden han var her i Norge var vanskelig, men tro meg vi har lært mye om hverandre som faktisk gjør oss mer styrket enn før. Så vi er glad for motgangen, for kranglene og for alt det vonde og såre vi klarte å åpne og snakke om.

Ingen forhold/ekteskap er like, ingen mennesker er like og absolutt ingen kan stå på utsiden og vite hvordan andre har det, selv om en til og med skriver personlige innlegg slik som meg. Har sett meg litt lei på at Hüseyin sin personlighet blir dømt utifra at han er tyrkisk. For han må jo være “sånn” eller han tenker “sånn” og føler “sånn” fordi det er slik tyrkere er.. Nei beklager, han er ikke slik ett par av dere mener og har ment siden jeg begynte å skrive om forholdet vårt. Hüseyin er Hüseyin og ikke mer eller mindre enn det. Hans kultur, oppvekst og religion kommer utenom og ER ikke den han er! Selvfølgelig har det vært og er en stor del av han, men han som person er ikke noe som kan settes i en boks med “slik en tyrker er”. Skulle ønske dere kunne blitt kjent med han for den personen han er, for da hadde dere sett og mest sannsynlig forstått så mye mer! Og bare for å ha klart opp i noe som gjentar seg i for eksempel kvinneguiden, han gjør MYE mer enn bare å støvsuge, haha. Men jeg filmet han ett par ganger på snap da han støvsuget og ikke da han gjorde andre ting. Vi gjør nemlig mer enn hva som blir vist på Internett, vi sitter altså ikke på standby og venter på å bli slått på ved neste snapp (ler høyt for meg selv).

Vil benytte anledningen til å be folk se litt mindre enten – eller på andre også. Slik som abip og de som forsvarer abip (Anne Brith Influencer program). De er ikke nødvendigvis dårlige mennesker fordi om de skriver noe negativt ment på meg eller er uenige med meg og fortjener ABSOLUTT ikke all den dritten de får på sine kanaler. Mennesker kan være uenige, kan velge å bryte kontakten eller kan drive en bedrift uærlig uten at vedkommende da er fritt fram for ufinheter. La oss holde oss saklig og tenke at det faktisk er mennesker bak alt dette og at alle mennesker har følelser.

Nå skal jeg ta meg en dusj, ordne meg litt, spise litt og så dra på nattevakt. Så da ønsker jeg dere alle en fantastisk kveld og natt videre.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

14 kommentarer
  1. Hei Mette.
   Jeg legger meg aldri borti folks privatliv spesielt ikke på nett. Jeg er en genereasjon eldre enn deg. Jeg har også vært ute noen vinternetter før.
   Det jeg vil fram til med dette her er følgende : Ikke utlever Huseinyn så mye som du gjør. Jeg fikk virkelig vondt av ham da du skrev det innlegget den dagen. Ikke utlever hans sykdom – det er deres sak. Vi andre har ingenting med det. Dessuten synes jeg du kan lære deg å “dulle” litt med den syke – selv om han er voksen. Synes ikke man kan si “Jeg bare er sånn”. Det blir for lettvint i mine øyne. Man må gi og ta. Noen ganger må man faktisk “ta seg Sammen”.
   Dessuten får jeg inntrykk av at dere er veldig fokusert på kultur . Kan dere ikke bare være dere to – lev nå – lev i dag – kos dere – vær glade . Vær mennesker . Vær snille.
   Jeg måtte skrive dette her for å få fred meg med selv. Det var vel det at du bruker orden “Tyrann” i overskriften i dette innlegget som gjorde utslaget. Sterke ord Mette og jeg fikk så fryktelig vondt av Huseiyn. Ønsker dere deres familie alt godt. Men noen tanker mener jeg kan forbli – akkurat tanker.
   Ha en god dag 🙂
   P.S. Tyrkiske privatsykehus/leger er vel så gode som de norske. Jeg har vært i Tyrkia 2-3 ganger i året de siste 12 årene. Ikke tro at det norske alltid er best 🙂

   1. Hei.

    Begynner med slutten på meldingen din først :). Hüseyin ba meg om å skrive ett innlegg der han spurte om hjelp til hva han skulle gjøre. Grunnen var at han ikke hadde forsikring i Tyrkia, men at han har reiseforsikring fordi han skal til Norge. Så utifra det, lurte han på hva som er best av Tyrkia uten forsikring og Norge med reiseforsikring. Nå har han fått hjelp etter å ha snakket med en ektemann av leserene mine. Han var også tyrkisk, så de kunne snakke tyrkisk sammen, noe jeg synes var veldig flott. Jeg opplevde det kommunale tyrkiske sykehuset som ustrukturert, forvirrende og ikke like bra som norske da Hüseyin og meg var der sammen. Privatsykehus skal visst være bra sier Hüseyin (som heller ikke liker det kommunale).

    Jeg deler ingenting mer enn hva jeg får lov til og du trenger altså ikke synes synd på mannen min 😊.

    ANG det med å dulle ved sykdom så må jeg svare at, jo jeg er bare sånn og har vært slik i mange, mange år. Jeg kan hente vann, bre på teppe, finne mat, bytte spybøtter osv osv, men jeg kommer ikke til å sitte å klappe på og slike ting. Synes ikke jeg bør ta meg sammen på det heller, da jeg ikke gjør noe kun fordi andre forteller meg det. Det blir feil, falskt og ubehagelig for meg å sitte slik og da er det ikke rett!

    Tyran ordet er ett sterkt ord, men jeg følte for å bruke det da folk virkelig overreagerte. Synes det tar litt av når folk for eksempel kommenterer innlegget om hagedrømmen vår og ber meg om å ikke samarbeide med min mann og la han få lov til å styre det selv, fordi jeg da tydeligvis er så dominerende! Når jeg da svarer så får jeg motargumenter på at deres synspunkt om oss er riktig.

    Hüseyin synes det er litt morsomt at det plutselig har snudd fra at han var så dominerende, kontrollerende og skummel til at han nå er stakkarslig. Det blir så voldsomt og det blir så enten-eller. Min mann er nemlig verken kontrollerende eller stakkarslig. Han er en flott mann på alle måter og kan fint ta vare på seg og gi beskjed om han er uenig med noen. Jeg er heller ikke enten en naiv, godtroende, lettlurt og lettstyrt dame eller det som jeg nå tydeligvis blir oppfattet som. Det er så mye mer enn ytterpunktene og Hüseyin og meg befinner oss på midten begge to. Vi ofrer begge ting på hver vår side og vi har en veldig god kommunikasjon.

    Jeg takker for meldingen din og for ditt råd. Men vi har kontrollen selv (begge to) og har det veldig fint sammen nå som vi har jobbet oss igjennom den tunge tiden. Jeg innrømmer mine feil offentlig og vi jobber begge to med feilene våre slik at fremtiden vil bli bedre. ❤️

    1. Tusen takk for at du svarte tilbake. Jeg tror at dere vil lykkes. Hvem som gjør hva i hagen får en vel bare ta som det kommer. Bare tull å henge seg opp i sånne ting. Håper han får den beste behandlingen enten det er her eller der. Lykke til med alt sammen – og god bedring til din mann.
     Klem

     1. Tusen takk ❤️. Han er ihvertfall veldig opptatt av at han skal ha drivhus og plante meloner, noe han har hatt lyst til lenge. Ellers vil han nok plante mye annet spiselig i tillegg. Han har og nevnt at han vil ha høns i fremtiden, så det blir jo også veldig spennende. Selv har jeg mens fokus på å plassere stauder i hagen og vil fortsette med det. Så vi har litt forskjellige interesser innenfor hage og jeg tror vi vil skape mye flott sammen. Nyt helgen 😊

  2. ..- Og med dette, nådde disse personkarakteristikkene av dere to et høydepunkt som er så hinsides at jeg sitter her og ler som en annen ‘nut-job’..

   * For da jeg begynte å lese bloggen, og bli kjent med deg, var det et tilnærmet enstemmig hylekor som gav seg over av din tilsynelatende grenseløse naivitet. Den gang, hvilket ikke er stort mer enn et halvår tilbake, var den gjengse oppfatning Tyrkisk mann = kontrollfreak & kvinnemishandler (hodeplagg-> Husseyn=psykopat, unngå aleneturer utenfor turistområdene ->Husseyn=psykopat, osv).
   * Karakteristikkene som gis i dag, gir imidlertid et helt annet bilde av ekteparet Mette/Husseyn:.. For Mette (a-la feb.2020) = (Tilsynelatende) ‘First class bitch’ som pisker den stakkars, viljeløse & forsagte ‘dotten’ rundt 24/7. Den tidligere så fryktinngytende tyrkiske muslimen, er på disse få mnd gått fra å være en 100% drittsekk til lærebokeks. på den vanligste formen for mishandlede/kuede menn..

   Hmmm.. Det er liksom ett eller annet som ikke stemmer her.. – Schizofreni med et utkomme a-la ‘dr. + mrs. Jekyl’ and ‘mr. + mrs. Hyde’?!?.. (hahaha)

  3. Hei Mette 🙂
   Tror du fikk så masse reaksjoner fordi du delte litt for mye detaljer i det ene innlegget (det du senere redigerte). Detaljer som hører privaten til. Da får folk/jeg litt måpende reaksjon, å det er litt pinlig å lese. Litt sånn “tomuchinformation”.
   I følge deg så er du bare ærlig, men det kan fort bli misforståelser når en er for privat.

   Men det var det ene innlegget. Du har lov å skrive akkurat hva og hvordan du vil. Det er din blogg. Å det er en god blogg syns jeg. Du trenger ikke skrive forsvarsinnlegg etterpå.
   Kjekt å følge dere videre. Gleder meg til hageprosjektet.

   1. Jeg har nok ikke like mange sperrer som andre på slike ting og da blir kanskje mine innlegg litt for ærlige for mange. Men det jeg skriver er godkjent av mannen og jeg ser ikke noe gale i innleggene selv 🙂 Detaljene er ikke redigert bort forresten, er kun lagt til noe for at kanskje flere forstår hva jeg mener. Ja, nå kjenner jeg det i hele kroppen at våren nærmer seg og Huseyin og meg snakker mye om alt som skal gjøres. Håper virkelig at denne sommeren blir varm og solfylt så ikke min mann blir skuffet over norsk vår/sommer. Gleder oss noe helt enormt til alt som skal skje fremover.

    1. Kjære Mette!
     Jeg vil gjerne skryte av deg og måten folk og media har fått vite om svindelen til AB. Ja, for det er virkelig svindel det hun har bedrevet! Du er modig vil jeg bare si.
     Jeg vil også si at jeg heier på deg og kjærligheten ❤️
     Etter å ha vært singel i 5 år så lengter jeg etter en kjæreste. Du er heldig som har møtt kjærligheten igjen, og jeg ønsker dere masse lykke til begge to og med den kommende babyen 😍
     Mvh Sofie

     1. Tusen takk <3 Jeg hadde gitt opp håpet på å noen sinne klare å slå meg til ro. Jeg har ønsket det lenge, men enten så gikk det ikke eller så fikk jeg det rett og slett ikke til. Så jeg konkluderte med at ingen ville klare å leve med meg og mitt. Men så traff jeg en som ønsker dette like mye som meg, som er villig til å jobbe og som takler meg bedre enn alle andre <3 og jeg fant han i ett helt annet land, med en helt annen kultur og religion. Enten er det meg og Huseyin for resten av livet, eller så lever jeg livet alene med barna. Ang AB saken så er den forhåpentligvis ikke over da jeg sitter med mer informasjon som bør komme ut i dagens lys. Men vi er avhengig av bevis og at noen velger å stå frem. Så ting tar litt tid akkurat nå! Tusen takk for lykkeønskninger 🙂 Klem

  4. Grunnen til at jeg reagerte er fordi det var veldig mye negativt sagt til han og som jeg mener man aldri bør si uansett hvor sint og sur man er. Du er ærlig, det er kjempebra, men da må du og forvente at folk vil reagere sterkt på det du skriver. Poenget er ikke hva han sa eller ikke sa, poenget er bare det du skrev i innlegget. Du kunne gjerne skrevet så enkelt som “jeg og min mann har vært uenig og diskutert veldig mye, og sagt ting som har såret hverandre osv….” så ville jeg tenkt på at det selvsagt noe vi alle gjør, jeg kan snakke for meg selv, jeg kan si mye dumt som jeg ikke mener, og sier unnskyld for det men det er visse ting jeg aldri kunne sagt fordi det man kan si kan gi konsekvenser. Jeg tviler absolutt ikke på deres kjærlighet, for det vises veldig tydelig at dere elsker hverandre og kjærlighet handler om å kjempe for hverandre, noe dere aboslutt gjør <3 det er veldig vakkert å se og jeg gleder meg til å se fortsettelsen.

   1. Jeg tåler at folk reagerer, men det gikk litt langt når noen til og med kommenterer at jeg ikke burde gjøre planlagt hagearbeid med min mann til våren, men la han styre alt, fordi jeg ikke klarer å samarbeide 😂. Altså… Haha..
    Hagen er noe vi har planlagt sammen og noe vi gleder oss til å gjøre sammen. Ingen av oss vil at jeg skal stå med hendene i fanget og leke underdanig. Nei, vi skal gjøre det sammen slik vi drømmer om.

Siste innlegg