Ut å drepe dyr på fjellet i Tyrkia

  •   

I går da jeg våknet, trodde jeg at det skulle være like kaldt som da jeg kom, og gledet meg absolutt ikke til å starte dagen. Rommet var nemlig så kaldt og rått, at jeg fikk frostrøyk når jeg pustet ut.

Visste jo at det var kaldt her i Tyrkia nå om vinteren, men trodde jeg skulle takle det bedre enn jeg gjorde. Jeg var jo tross alt fra kalde nord og burde tåle såpass. Men det var kaldt på en annen måte, liksom! Så den ene eller to varmegradene, føles som ti minus. Spesielt kaldt var det om natten når gradene gikk ned på null og 1-2 minus grader.

Huset her er laget av en slags murstein jeg viste dere i forrige innlegg og hindrer ikke kulden å trenge inn. I tillegg mangler det vindu på do, kun kaldtvann i vasken og de har ofte ytterdøren åpen på dag.

Så jeg ble liggende under dynen i ullundertøyet mitt og vente på at Huseyin fikk varmet opp rommet med vedovnen som står bak sengen. Da det var blitt levelig varmt, krøp jeg ut av sengen og tok på meg mer klær. Vi skulle nemlig ut å jakte!

 

Frokosten ble servert av lillesøsteren hans og hun dekket opp gulvet med alt slags herligheter. Selv hadde de spist, så det var kun frokost for meg og min kjære. Jeg hadde fått varmen i meg og koste meg glugg ihjel under måltidet.

Etter frokosten var spist skulle vi gjøre oss klar for jakt og jeg styrte med å ta på meg både jakke og lue, for å unngå å fryse. Men da Huseyin så det, ba han meg gå ut å kjenne på temperaturen, før jeg valgte påkledning. Så jeg tok på meg ullsokkene og tøflene han hadde kjøpt til meg og gikk utenfor.

Ute var det som en norsk vår og jeg kjente fort at jakke var alt for mye. Så jeg droppet jakken og tok heller en hettegenser rundt livet, slik at jeg kunne ta den på, om det ble kaldt. Temperaturen på morningen var ca 11 grader og den økte opp mot 16 grader i løpet av dagen.

 

Huseyin bor i en liten bygd på landet, med kun ett par hundre innbyggere. Naturen er fantastisk og rett bak huset hans, ligger fjellet han jaktet mye på som barn. Nå jakter han ikke så mye, da han ikke liker tanken på å drepe dyr. Men det de skyter, blir spist. Så det er ikke bare for gøy og da synes iallefall jeg det er greit!

Se denne fantastiske naturen rundt bygden hans, på bildene under.

Når vi kom høyere opp på fjellet og lengre vekk fra bygden ble det om mulig enda mer vakkert.

Vi jaktet på hare og fugl, som Huseyin skulle steike på fjellet og som vi skulle spise. Selv er jeg litt typisk nordmann og liker helst å spise kjøttet fra butikken, da jeg ikke ser hvor det kommer fra. Jeg vet jo selvfølgelig at det kommer fra ett dyr, men jeg slipper på en måte å tenke på det. Så jeg var litt skeptisk med å spise ett dyr jeg hadde sett i levende livet, se det bli skutt og så gjøre det klart for steking over åpen flamme. Var redd jeg skulle få problemer med å svelge det med.

Men jeg var fast bestemt på å prøve dette og det var (hold dere fast) til og med min ide, med at han skulle ta meg med på jakt. Tanken på å leve på det en selv kan finne og lage, har lenge vært interessant for meg. Som salat og frukt fra egen hage, melk fra kuen og geiten (jeg liker ikke gjeitemelk, men det drikkes mye av her), kjøtt fra egne kuer (Evt andre dyr som sau), bær og frukt som vokser vilt i naturen og dyr en selv jakter.

Kanskje jeg romantiserer det for mye, men jeg synes nemlig tanken på å leve og klare seg helt selv på det en har og finner, er helt fantastisk fint. Slippe å tenke så mye på penger, på det å handle og på hvor mye eller hvor lite en har. Kun på det daglige livet og ta hver dag som det kommer.

Slik lever de nemlig her i bygden og slik levde de også for bare to generasjoner siden i Norge. Så utviklingen i landet vårt har gått fort og det er nødvendigvis ikke til det beste.

Selv vil jeg nok aldri leve slik. Men jeg har planer om å kunne gå i egen hage for å finne grønnsaker og en del frukt. Så det skal jeg prøve å få i gang denne sommeren.

 

  

Vi koste oss masse på fjellet og tok en del pauser for å se på naturen og for å bare fokusere på hverandre. Det var nemlig veldig godt å være helt alene, da en ikke skal kysse eller vise kjærtegn foran andre mennesker (spesielt de eldre) her. Så det var godt å kysse, klemme og være nær ute i frisk luft.

Vi hadde stort sett fjellet for oss selv, men vi fikk blant annet øye på kompisene til Huseyin, som og var ute på jakt. Men vi valgte å takke nei, når de spurte om vi ville komme bort der de satt og drakk te, som de ville tilby oss. Vi stod på to forskjellige fjelltopper, så de måtte rope for å høre hverandre.

Jeg er forresten veldig glad i å høre historier om oldtiden da menneskene bodde mer ute i naturen og ikke mist i ruiner og historikken bak det. Så jeg fikk min egen lille historisk tur med informasjon på historien bak.

Bildet over her viser inngangen til noe som en gang var ett hjem. I årene har det blitt fylt opp utenfor og dermed har inngangen blitt mindre.

Under er det en grav som er gravd opp. Her ble det funnet menneske skjelett.

Og her er litt flere bilder

Vi hadde en fantastisk tur og koste oss masse, men det ble ingen fangst på oss i dag.

Her er vi på vei ned mot den lille bygden igjen. På fjellet var alt helt stille og når vi kom nedover her, var det masse lyder som var helt fantastisk å høre på. Hunder, høns, haner, kuer, eseler, sauer og mennesker i en herlig blanding.

Elsker å få muligheten til å oppleve dette og se den ekte Tyrkia.

  

Når vi kom hjem, serverte søsteren hans oss middag. Familien hadde alt spist mat, så det var bare oss to.

En stund etter middag kom søsteren og moren inn med tyrkisk te og hjemmelag dessert som søsteren hadde laget. Var kjempe godt og vi pratet alle sammen. Moren spesielt ønsker å prate med meg og er litt fortvilet over at vi ikke forstår hverandre. Men hun prater til meg selv om og Huseyin prøver å få oversette innimellom. Men det er ikke alt har får oversatt, før hun forteller mer.

Jeg glemte å ta på hodeplagget etter at vi dusjet før middagen. Så da jeg kom på det når vi satt der, sa jeg unnskyld for at jeg ikke hadde det på. Da sa moren at jeg så mye bedre ut uten, da hun kunne se mitt vakre hår. Får veldig mange fine komplimenter av henne hele tiden <3

I dag er Huseyin syk og jeg tenker vi holder oss her hjemme resten av dagen. Han har hostet og fryst i hele natt!

2 kommentarer

Vi benytter nå Facebook som kommentarfelt, men du vil fortsatt kunne se tidligere kommentarer.

Siste innlegg