Utsatt mine barn for fare!

Jeg skal bare en rask tur inn i butikken for å kjøpe den melken jeg glemte. Så jeg passer på at vinduene er litt åpne og jeg sier til datteren min at jeg lar nøklene stå i, om hun skulle måtte trenge de…

Det kan jo hende at hun vil ta med seg tvillingene og komme inn, av en eller annen grunn.

I noen tilfeller har jeg sagt det samme til sønnen min, slik at han kunne komme etter meg om han ombestemte seg.

Har enda til gode å la bilen stå på når jeg går ifra den, men nøklene har altså stått i tenningen!

Nå et det andre gang jeg leser om at noen stjeler bilen med barn inni, som da en tilsynelatende tilfeldig blindpassasjer. Sist gang jeg leste om det, var i dagens Bergens avis på nett. Trykk HER for avisartikkelen.

Denne gangen var ikke blindpassasjeren et lite barn, men en 14 år gammel gutt. Altså, to fremmede menn satt seg inn i bilen og stakk av med bilen med denne gutten sittende inni.

Tenk deg den forvirringen når du kommer ut av butikken og ikke finner bilen eller barnet ditt! Ikke minst den redselen når det går opp for deg at de er borte og ingen vet hvor!

Jeg hadde helt ærlig fått panikk og skreket rundt på parkeringen mens jeg fibrilsk ringte politiet. Ikke minst hadde jeg hatt en ekstrem dårlig samvittighet for å ha utsatt barnet mitt for den hendelsen og for den store faren som ligger der.

For hva om biltyvene kom seg unna med bilen og kom frem til der de skulle plassere bilen. Hva gjør de da med blind passasjeren? Ville de ha kastet barnet ut i fart mens de kjører, etterlatt barnet langs veien på et fremmed sted eller kvittet seg med barnet på en enda verre måte?

Det er helt umulig for oss å vite og slik jeg forstår artikkelen, tror jeg ikke disse gjerningsmennene heller hadde tenkt over det. Det vil si at de ville kommet til et punkt hvor de skulle diskutert og kommet frem til en løsning. Og DET er en desperat og farlig situasjon.

Nei, en ting er sikker. Jeg fikk vondt i magen av å lese det og kanskje spesielt siden jeg har utsatt barna mine for samme fare.

Hva med deg, har du latt nøkkelen stå i tenningen når du går fra bilen?

 

-Mette

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT 

2 kommentarer
  1. For mange år siden stjal noen en bil i Oslo med baby i. Fort gjort. Nei, nøklene bør man ikke la stå i bilen.
   ( Det gikk forøvrig bra i den saken der i Oslo. Tyven fikk vel ca. panikk da han oppdaget en unge i baksetet…det gjelder å få satt bilen fra seg fortere enn svint. Kidnapping straffes hardere enn biltyveri.)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg