Vår ferie i Corona tiden.

Denne sommeren er nok anderledes for flesteparten av oss på grunn av Corona. Selv har vi forandret planene våre mange ganger både på grunn av epidemien, men og av andre grunner. Til slutt bestemte jeg meg egentlig for å bare være hjemme og heller prøve å nyte sommeren i eget hus og hage. Men siden lillejenta er så liten og jeg ikke liker å utsette henne for unødig ubehag som sol, varme og vind, har det blitt mye tid innenfor husets fire vegger selv på de nydelige varme sommerdagene.

Min sønn er snart er ferdig med sommerferien hos meg og skal videre til sin far for sommerferie der. Så jeg har vært litt på jakt etter en enkel ferie som passer oss med en 6 ukers baby. Har vurdert bilferie, men føler at det kan bli mer styr enn kos når hun er så liten. Derfor tenkte jeg at danskebåten (Stavangerfjord) ville passe oss perfekt.

Var inne på Fjord Line sine nettsider omtrent hver eneste dag for å se om de åpnet opp reisene igjen, og ble utrolig lettet da jeg fikk se at tur/retur turene var åpnet. Booket en billig tur med det samme. Det kostet meg kun 735 kroner for turen, da vi ikke har påkostet oss noe ekstra. Så koser vi oss heller litt ekstra med mat, snop og is på båten.

 

Har lillejenta i bæresjal (Moby wrap).

 

Vi har tur/retur som går Bergen – Stavanger – Hirtshals – Langesund – Danmark – Stavanger – Bergen. Det vil si at vi ikke går i land, men at vi blir med båten hele veien.

Det har vært nydelig vær med sol, blå himmel og deilig vind. Havet har vært rolig og kun gitt oss behagelig vugging om natten. Så vi koser oss veldig her ombord.

Alt på båten er åpent, men på grunn av Corona er det litt mer tungvint enn før. Café/restaurant i midten av båten har ikke salatdisk og varmdisken er ikke åpent for selvbetjening. Vi må stå utenfor sperringen og bestille det vi skal ha og få det servert. Vi så pizza, pølser og pommes-frites, men klarte ikke å se oppi beholderne med varm middag. Jeg spurte hva som var oppi og fikk forklart det muntlig, men siden jeg liker å se hva jeg kjøper av mat, så ble det pizza på oss den første dagen. Brødmat og annet som kan spises til frokost, lunsj og kvelds selges ferdig påsmurt og pakket inn i plast.

På buffet restauranten kunne vi se hva som var oppi beholderene fra utsiden av sperren, men tungvint at andre skal ta på fatet når en er på buffet.

Buffet restauranten

 

Ellers er det håndsprit beholdere utenfor og inni alle heisene og ellers rundt på skipet. På høytaleren oppfordres passasjerer å holde 1 meter avstand og bruke håndsprit.

På dekk er det lekeplass og en matbod som selger grillmat.

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

3 kommentarer
    1. Du er jaggu meg tøff Mette. Reiser på båttur med nyfødt baby og sønnen din. Det er det ikke mange som hadde gjort. Ha en fortsatt fin sommer.

Siste innlegg