Vennskap, kritikere, campingvogn og overtid. Spørsmål og svar

 

Da var det på tide med en spørsmål og svar runde, med spørsmål jeg har fått på snapchat og på Instagram. Innlegget ble litt for langt, så har måtte delt det I to deler hvor dette er del 1.

Kunne du ha blitt venn med blogg/snapchat -leser? Eller tenker du de bare vil bli kjent på grunn av bloggen etc?

Jeg kan helt klart bli venn med en leser/følger om kjemien er der.

Har kommet i kontakt med mange igjennom mine sosiale medier og noen snakker jeg mer med enn andre. Stort sett er det de som har tyrkisk mann jeg prater mest med, da vi forstår hverandre på punkter andre kanskje ikke kan. Vi deler erfaringer, råd og tips, og stiller opp for hverandre ved behov.

Jeg har for mange år siden valgt å ikke være så sosial da jeg følte meg mer vell og komfortabel hjemme med barna. Var jeg ute på noe sosialt følte jeg alltid at jeg mistet dyrebar tid til å være sammen med barna mine, ordne i huset/hagen eller bare slappe av med egentid.

I en periode tvang jeg meg selv til å være sosial, gå på besøk, gå på fest, gå på byen og gå på cafe. Det resulterte i mye dårlig samvittighet ovenfor barna, huset og meg selv! Så da jeg valgte å trekke meg unna det sosiale, være mer hjemme og gjøre det jeg selv hadde lyst til, ble jeg mer lykkelig.

Til tider kan jeg savne en å snakke med når ting er vanskelig, om jeg har det vondt eller om jeg bare er veldig glad for noe. Men jeg vet at jeg ikke kan ha venner kun når det passer meg og ellers være usosial. At vennskap må pleies og at det selvsagt må gå begge veier. For jeg også må stille opp uavhengig av hvor ofte det er, om jeg ønsker vedkommende stiller opp for meg.

Det blir litt “alt eller ingenting” og en kan vel si at jeg da har valgt ingenting fordi jeg ikke klarer å ta min del av vennskapet. Jeg føler meg litt kvelt om det blir forventet for mye av meg sosialt! Men jeg har likevel lett for å prate med mennesker og bli kjent. Jeg er like åpen og ærlig som jeg er i mine sosiale medier, men det er altså vanskelig for meg å gi så mye som jeg føler jeg bør i et vennskap.

Ble et langt svar her, men vil avslutte med at jeg flere ganger har vurdert sånn “venninne klubb” som jeg husker min mor hadde da jeg var liten. Da var de en gjeng som møttes en gang i måneden og delte på hvem som hadde besøket. Så kunne godt tenkt meg det samme og vet jeg hadde elsket å ordne til med mat når vi skulle ha møttes hjemme hos meg. Så skrik gjerne ut om det hadde vært interessant for noen.

Angående det at noen kun vil bli kjent på grunn av bloggen, tror jeg blir mer at de da vil bli kjent på tross av bloggen, haha. Neida, jeg skal svare litt bedre enn det.

Jeg vet at jeg ikke er som alle andre og at noen provoseres av det. Så om noen ønsker å bli bedre kjent med meg etter å ha fulgt meg i mine sosiale medier, blir jeg veldig glad for det. Er nok på snapchat jeg svarer raskest og hvor alle stort sett får svar. Men det er alikevel på messenger det er lettest å få den beste kontakten. Så send meg gjerne melding på min private Facebook om det skulle være av interesse.

 

Er det campingvognen dere skal dra på ferie med i år?

Ja, vi skal reise på både sommerferie og helgeturer med campingvognen frem til vinteren kommer.

Men før vi reiser skal jeg ordne utsiden og rommet til sønnen min. Skal etterhvert ordne resten av innsiden også, men fokuset har vært å få bort det ødelagte og gjøre vognen trygg å sove i for barna. Deretter vil jeg ta litt og litt innimellom turene våre.

Hadde egentlig tenkt å leie den ut nå som det er så stort trykk på utleie av bobiler og campingvogner. Men jeg klarer ikke å gjøre det før vognen er pusset opp og jeg føler den blir verdt pengene det koster å leie. Så usikker på om vi legger den ut til leie i år.

Vi reiser til sørlandet med vognen I ferien og vil både fricampe og ligge på campingplass.

Må du alltid jobbe så mye som du gjør, eller kommer du til å ha perioder der du velger å jobbe litt mindre for å ha mer tid til familien og annet, og ikke minst hente deg inn?

Jeg jobber stort sett alltid mye, siden jeg er alene med alle utgiftene og ønsker å gi barna det vennene deres får. Men jeg har i perioder jobbet mye mindre, sånn som da jeg traff Hüseyin og dro mye til Tyrkia, da jeg var gravid og da jeg var i mammapermisjon. Men det er også i disse periodene hvor jeg jobbet mindre og tjente mindre, at jeg fikk det tungt økonomisk.

Jeg gikk ut av mammapermisjon i begynnelsen på april og har etter det tatt mye mer ekstra enn jeg pleier å ta når jeg jobber mye. Det valgte jeg å gjøre fordi det var veldig økonomisk tungt å kun ha mammapermisjon inntekt i tiden hvor vi måtte betale dyre søknadsgebyrene og gå fra å kun være meg og barna på én inntekt til å være en hel familie på to voksne og to barn på én inntekt.

Så da jeg fikk muligheten til å ta ekstravakter igjen, valgte jeg å ta alt av vakter jeg fikk for komme oss ovenpå igjen.

Men så mye som jeg jobber nå, kommer jeg ikke til å jobbe etter sommeren. Har fått masse vakter helt frem til ferien og en del vakter etter ferien, men kommer ikke til å takke ja til alt nå fremover, men være litt mer kresen på hvilken vakter jeg tar.

Valgte å søke om jobb nummer to nå etter mammapermisjon, så nå jobber jeg altså på to steder. Det vil jeg fortsette med, da jeg da får flere vakter å velge mellom og kan da være litt mer kresen.

 

Jeg synes det er så dumt at folk skal blande seg i alt du gjør, hvordan du gjør det og hvorfor du gjør det. Hvordan påvirker det deg? Klarer du å stenge negativiteten ute? Jeg har lært så mye av deg. Alt jeg kan klare selv og ikke minst om økonomi.

Ja, det synes jeg og! Det må være slitsomt å hele tiden fokusere på å finne noe negativt om andre, og det må jo i tillegg påvirke deres eget liv negativt vil jeg tro.

Jeg tror at når noen velger å bruke sin egen tid på å lese, følge med på og kommentere noen de ikke synes noe positivt om, så har de det så absolutt ikke godt med seg selv. At de har en slags traume eller egen erfaring som de kanskje ikke er klar over, som påvirker behovet for å snakke negativt om eller til andre.

Det er en liten trøst at det gir de en form for glede og tilfredsstillelse når de holder på sånn, og det “trøster” jeg meg selv med noen ganger. At jeg faktisk gir de noe positivt med at de får muligheten til å være negativ/stygg/ufin mot meg. Men den gleden de får tror jeg er kortvarig og at det er derfor de blir så oppslukt og fokusert, fordi de trenger mer. Nesten som om de blir hektet (avhengig) på det. Det er trist at de har det sånn.

Hvordan det påvirker meg avhenger i hva som blir skrevet, hvilken periode av livet jeg befinner meg i og på hvordan jeg har det i livet mitt. Om jeg er trøtt, sliten, har menstruasjonen eller går igjennom noe jeg har valgt å holde privat, kan slike stygge og ufine kommentarer treffe meg og gjøre vondt. Men heldigvis er jeg satt sammen slik at jeg lett og raskt jobber meg opp igjen med å ta tak i mitt eget indre og styrker meg selv fra innsiden og ut. Jeg er veldig sterk psykisk, men helt “bulletproof” er jeg nok ikke 🙂

Men stort sett ler jeg bare av de og synes det er helt og holdent latterlig hvordan de holder på. Noen av de som er gjengangere tar jeg ikke seriøst lengre da jeg rett og slett oppfatter de som ufyselige mennesker jeg ikke lenger har respekt for. Samtidig synes jeg altså det er trist at de har dette konstante behovet og hva det behovet gjør med dem selv og deres eget liv.

For å bare avslutte det over her, jeg forventer ikke kyss, klapp og ros for alt jeg gjør og skriver. Det er mange forskjellige mennesker ute i verden og noen er VELDIG forskjellig fra meg og vil da aldri forstå meg og det jeg står for. Så at andre mennesker har andre synspunkter, meninger og holdninger enn det jeg har, er jeg veldig innforstått med. Jeg vet og at noen vil like meg og andre vil ikke like meg i det hele tatt. Sånn er jo livet :). Men de som har dette behovet for å følge med og skrive ufint og stygt, de har ikke forstått det!

Så bra at du har fått noe ut av det jeg skriver og viser i mine kanaler ❤️, det gjør utrolig godt å lese. Jeg elsker slike tilbakemeldinger og er veldig takknemlig for det. Tusen takk.

 

 

-Mette

 

FACEBOOK HER – NY INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT metteask – (reklame) NETTBUTIKK HER

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg