Vi trenger hjelp..

Etter å ha snakket mye om det, prøvd å finne løsninger og muligens ventet alt for lenge, har vi nå bestemt oss for å spørre dere om hjelp. Vi føler oss nemlig litt rådvill og usikker på hvordan vi skal håndtere dette videre.

 

Hüseyin har over lengre tid vært veldig syk og selv om det blir bra i perioder, så har han nesten konstant vondt. Han begynner dagen med mye luft, smerter når han fysisk berører magen og følelsen av at magen går i stykker når han spiser. Han forklarer det som glassbiter i magen og han er redd det kan være noe mer alvorlig enn magesåret han har fått konstantert. Han har vært til lege, tatt gastroskopi og fått behandling. Men behandlingen hjelper ikke og han burde hatt oppfølging videre for å se hvorfor han ikke ble frisk av behandlingen og om det kan være andre årsaker til smertene.

I tillegg til dette har han hatt feber og forkjølelse som har vart så lenge at jeg vil tro han har fått lungebetennelse (han tror det kun er influensa). Han har vondt i lungene og har en vond hoste. Det er kaldt i landsbygden og gradene har faktisk vært så lavt som minus 15 fortalte han meg på telefonen i dag tidlig. Med uisolerte hus og stor overgang fra rom som blir oppvarmet av levende flammer i en ovn, til rom som ikke er oppvarmet i det hele tatt, er det lett å bli syk. Han har vært til legevakten og fikk noe for feberen som hjalp i en periode.

Selv har han ikke så mye tro på legevakten da det er mye folk, mye kaos og lite grundige undersøkelser. Han kan bestille legetime på et offentlig legekontor (sykehus), men ventetiden er lang og han vil ikke få time før etter han har reist hit til meg i Norge. Det private sykehuset er veldig dyrt og han vil unngå å bruke flere tusen kroner på behandling, om det finnes bedre alternativer.

Så det han (og selvfølgelig jeg) lurer på, er om det er en mulighet for at han ved hjelp av reiseforsikring kan kontakte lege her i Norge og evt få undersøkelse og behandling her, mens han er på besøk? Han spurte meg og jeg vet ikke svaret, så da ønsket han at vi spurte her på bloggen.

Selve lungene bør han selvfølgelig få undersøkt raskest mulig i Tyrkia, men det med magen er han usikker på hva han skal gjøre med. Jeg mener han burde tatt pengene fra det han har spart opp til familiegjenforening og heller la meg betale for søknaden. Men han vil altså høre om det er en muligheten til å gjøre det billigere her om to måneder.

Hva tenker dere?

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

31 kommentarer
  1. Hei
   Jeg har selv irritabel tarm.Vil tipse dere om Foodmap.Du.dere kan lese om det på NHI.NO.Jeg selv tåler f.eks dårlig rug.

  2. Volvat kan hjelpe han, de er ikke såååå sykt dyre heller. Men veldig flinke👌 Håoer det ordner seg for han, høres ikke ut som han har det bra akkurat😘 Lykke til, så håper j vi får høre hvordan det går med han👌

  3. Så lenge han ikke er medlem av folketrygden, og der er jeg rimelig siker på at han ikke er så lenge han ennå ikke er bosatt her, får han ikke gratis helsehjelp / helsehjelp med vanlig egenandel. Han kan likevel behandles av det offentlige, men til en helt annen pris, og jeg tviler sterkt på at det vil være noe billigere enn å gå privat. Når det gjelder reiseforsikringer generelt, er prinsippet at de kun gjelder akutte tilstander som oppstår under reisen. Om f.eks. influensaen hans skulle utvikle seg til akutt lungebetennelse men han var her, er jeg rimelig sikker på at det ville bli dekket. Men om han fikk en kreftdiagnose hjemme, kunne han ikke brukt reiseforsikringen til å dekke langvarig kreftbehandling her. Det samme gjelder videre utredning av mageproblemet han allerede har, med mindre det oppstår noe akutt, som f.eks. nyrestein eller tarmslyng. Men igjen vil de bare gjøre det de absolutt må der og da. Til syvende og sist vil forsikringsselskapet utøve skjønn. Det kan også være verdt å sjekke med selskapet om de dekker alle utgifter direkte, eller om han først må legge ut selv og deretter få det refundert.

   1. Tusen takk ❤️. Han har vært i kontakt med en tyrkisk ektemann til en av følgerene mine og fått godt hjelp. Så han skal skaffe seg en forsikring i Tyrkia som han ble anbefalt. Det går både raskere og skulle være bedre.

    Så nå bruker han litt av pengene som er spart til familiegjenforeningen og så satser vi på at han blir snart frisk (iallefall symptomfri med behandling)

  4. Generelt for alle forsikringer gjelder at de ikke dekker tilstander som oppstod før forsikring ble tegnet. Likeså tror jeg ikke reiseforsikring dekker tilstander som var kjent før reisen ble startet. Men kan jo være verd å undersøke uansett.

   En time på privat helsesenter som Volvat koster jo ikke all verden, men det er vel ikke usannsynlig at ytterligere undersøkelser som ultralyd, MR, gastroskopi, koloskopi elle lignende blir nødvendig, og da kommer tusenlappene til å gå fort. Uansett kan det jo være greit med en time hos spesialist for å høre hva slags undersøkelser som antas nødvendig.

   1. Han tar kontakt med privat sykehus i Tyrkia og forhåpentligvis kommer inn i løpet av uken. Så kan vi jo evt ta en time på Volvat om vi ønsker det, når han er her i Norge ❤️

  5. Det vil jo bli veldig dyrt for dere om dere skulle benytte det offentlige helsevesenet her i Norge siden dere da må betalte fra egen lomme. Nordmenn tjener jo gress i forhold til feks tyrkere, så undersøkelsene her er nok langt dyrere enn i Tyrkia. Det at han vil benytte seg av det norske helsevesenet, privat eller offentlig, fordi han ikke vil bruke opp de pengene han har spart, ved å gå til et privat sykehus i Tyrkia, viser at han har tro på at det vil bli billigere her, det tviler jeg meget sterkt på.

   1. Nei, han har sett hvor dyrt alt er i Norge og vet at inntekten til en nordmann ikke er så høy når en sammenligner det med hva alt koster i Norge. Men siden han har reiseforsikring når han er her i Norge og ingen forsikring i Tyrkia ønsket han å undersøke.

  6. Han må være statsborger for få fastlege men er ikle noe problem for ham få time hos privatlege senter, koster litt men billigere en flere tusen så du sier d koster i Tyrkia, jeg syns det hører ut som han har blødende magesår, en kan søke på nette om hva en kan å ikke kan spise samt behandling, men mange må desverre opereres… mange magesår må en også gå på medesinert for altid (jeg må det) så noe er kronisk.. Så må dere også huske går ham for lenge uten rett behandling kan det bli mer (mye mer) alvorlig. Så vente i 2 mnd før han får hjelp er sykt lenge… kronisk irritasjon å betendelse i mage kan bli kreft… vær forsiktig å bruk helle noen penger på få han sjekket nå… dere er jo 2 så hadde tatt meg rå til kjapp få han sjekket…

   1. Nå tar han kontakt med privat sykehus i Tyrkia og forhåpentligvis kommer inn i løpet av uken. En lettet og glad kone her ❤️

  7. Jeg tenker at om det var motsatt, man reiser på ferie utenfor EU/EØS når man er syk da ville man vel bare måtte ta regningen selv for hva det ville kostet. Om det er behandling eller hjemtransport. Han må søke hjelp i eget land. Folketrygden kan ikke dekke dette.

  8. Kom på en ting..dere er jo gifte. Kan det ha positiv betydning i ift å gå til lege? Altså ang pris/egenandel… men vet ikke.

  9. Det hørtes ikke godt ut for ham 😷
   En privatpraktiserende vil nok ta imot han uansett. Men om det går på reiseforsikring vet jeg ikke.
   Håper du får gode svar av andre her. Ville absolutt oppsøkt lege i Bergen siden det er så som så med oppfølgingeni Tyrkia.
   God bedring 💜

   1. En tyrkisk ektemann til en norsk dame jeg skriver med på snapchat skal sende Hüseyin melding senere i dag ❤️. Tenker det blir privat uansett. Vi må bare finne ut om det det blir Tyrkia eller Norge 😊

  10. Volvat i Fana. De er grundige og ingen ventetid. Vi i vår familie går der når vi ikke kommer raskt nok til fastlegen. Masse lykke til.🤗

  11. Han må lese vilkår i reiseforsikringskontrakten han tegner. Vanlig i norske reiseforsikringer er at den ikke dekker tilstander og sykdommer som var kjent før man dro til utlandet, det dekker kun nye problemer som oppstår på reisen. Hvis det fungerer å samme måte i Tyrkia, vil legebesøk og behandling altså ikke dekkes når han er i Norge. Dette er jo kjent eksisterende sykdom, siden han har vært hos lege og du også har dokumentert tilstanden her på bloggen.

   Virker samtidig som en god investering i egen helse (og familiens ve og vel med et lite spebarn) å få sjekket dette hos en privat klinikk her i Norge, uansett hva det skulle koste. God bedring!

    1. Er usikker på hvordan det fungerer, om utenlandske statsborgere utenfor EØS kan hoppe inn i offentlig helsevesen. Det må du eventuelt sjekke med fastlegen din, udi eller noe annet? Også usikker på hva det eventuelt ville koste ham (tviler på at han ville fått utredning og behandling til samme lave pris som oss, det er jo det vi betaler skatt for, men det vet jeg ikke sikkert. Hvis det var like billig, ville det sikkert blitt veldig populært å dra på “helseferie” til Norge.) Avhengig av hvor akutt det er, er det jo sannsynlig at han havner i kø for å komme til spesialist.

     Det beste er vel at han blir utreda og frisk før babyen kommer? På Volvat får han sikkert time veldig kjapt, etter min erfaring. Kan være verdt de kronene : ) Men som sagt: Tviler sterkt på at reiseforsikringen hans vil dekke volvat, og heller ikke behandling i det offentlige, med mindre det viser seg at han har en helt annen sykdom enn de tyrkiske legene fant.

     1. Da blir det enten privat I Tyrkia eller I Norge ❤️ Skal høre med han om hva han tenker er best. Er nok dyrere her enn i Tyrkia

      1. Ja! Ville egentlig hørt med Helfo? De skriver at utenlandske statsborgere utenfor EØS har rett til behandling i vanlig helsevesen: “Pasienten må vise frem privat reiseforsikring eller betale det behandlingen koster.” Ville sjekka hva utredning koster i det offentlige, når man må betale hele greia sjøl uten å være dekt av reiseforsikring eller folketrygden (sikkert ikke billig, og tar garantert mye lenger tid), hva det koster hos Volvat og hva det koster i Tyrkia. Og så veid det opp mot å få ham frisk så rask som overhode mulig, selv om det koster et par tusenlapper mer. Lykke til!

  12. Det spørs om han ikke må snakke med sitt reiseforsikring selskap å høre. Det vil i så fall også være anbefalt å bruke privat klinikk. Der må dere også sjekke om de tar inn. Men et tips er å sjekk om Røde kors eller noe har legehjelp for papirløse selv om han ikke er papirløs så kan hende de hat en egen klinikk

   1. Ja, da skal jeg be han snakke med reiseforsikring selskapet sitt. Så offentlig lege og offentlig sykehus i Norge er ikke å anbefale, eller er det ikke mulig?

    Tusen takk for raskt svar ❤️

Siste innlegg