Vil jeg ikke ha mannen min til Norge?

Har ikke oversikten på hvor ofte jeg får spørsmålet «hvorfor har dere ikke søkt om familiegjenforening enda?» og «hvorfor søker dere ikke familiegjenforening nå? »

Svaret mitt, vell det uteblir eller så svarer jeg at det er private årsaker.

Forklaring: Familieinnvandring som også kalles familiegjenforening eller familieetablering. De som søker om familieinnvandring er vanligvis ektefelle, samboer eller barn av en som bor i Norge. De søker om å få bo sammen i Norge.

Vet ikke hvorfor det treffer meg rett i magen at andre vil vite hvorfor vi ikke har søkt. Hadde jo garantert spurt selv om jeg var på “den andre siden”, så det føles ikke rart at så mange spør. Det er jo en stor del av vår historie og ikke minst så har det utrolig mye å si for fremtiden vår.

Men det er alikevel et vanskelig spørsmål fordi det føles både privat og litt sårt, av en eller annen grunn.

Jeg kunne ha fortsatt å svare slik jeg har gjort til nå. La det være privat og la spekulasjonene hagle, hvor noen til og med klarer å tenke at jeg ikke ønsker å få mannen min til Norge!

Jeg kunne, men jeg skal ikke.. Ikke nå lengre. For jeg tror at både Hüseyin, meg og dere kanskje har godt av å “snakke” om det.

Helt i starten snakket jeg med mange som hadde vært i samme situasjon som oss. Jeg spurte om hva som hadde vært utfordrende, hva de angret på, hva de skulle ønske var gjort anderledes og hvordan de hadde gått frem med alle søknadene.

Først og fremst fikk jeg vite hvor utrolig tøft dette er og at de i utgangspunktet ikke ville anbefale det for noen. Avstand, kulturforskjeller, forskjellige religioner, søknader, ventetid og avslag kan være utrolig vondt når du står midt oppi det.

Som dere vet, så valgte vi dette og vi valgte det altså med viten om at det ville bli tøft.

 

Men hvorfor har vi ikke søkt familiegjenforening?

Mange lesere trodde at vi giftet oss fordi vi ville søke familiegjenforening og sitter nå som spørsmåltegn siden det ikke var tilfelle. Vi giftet oss fordi vi ønsket det og fordi det føltes rett ut for oss begge. Deretter ønsket vi å få barn sammen på grunn av alderen min og usikkerheten rundt om jeg kunne få barn om vi ventet.

Jeg fant ut at de som hadde kjent hverandre i minst 1 år før de søkte stod stødigere i en familiegjenforening søknad. Det virket også som at det hjalp godt på med en innvilget og gjennomført besøksvisum. Derfor tok vi den beslutningen med å vente 1 år og få innvilget minst ett besøksvisum før vi søkte om å få bo sammen. Vi fikk to avslag, før vi klarte å få godkjent etter å ha klaget på den siste.

Vi har nå kjent hverandre i ca 2 år, fått ett barn sammen og akkurat hatt vår første besøksvisum. Ja, det tok lengre tid enn vi trodde og skulle opprinnelig ha gått videre til å søke om familiegjenforening mens han var her. Men så kom Corona etterfulgt av at ting går i stykker her hos meg. Hüseyin endte jo opp med å kjøpe flybillett for ca 5000 kroner da han ble strandet på flyplassen i Østerrike. Så han har ikke lengre nok penger til søknaden.

Her hjemme har jeg måtte kjøpe ny vaskemaskin og varmtvannsbereder, da det gikk i stykker. I tillegg må jeg ha ny gressklipper og ordne veggene etter lekkasjen fra varmtvannsberederen. Så kommer restskatten (spart opp beløp pga skatt på blogg inntekt) og tilbakebetaling til Nav (fordi jeg var treg med å informere om at jeg var blitt gift). Så jeg har valgt å prioritere huset sine utgifter før jeg bruker penger på søknader.

Derfor har vi ikke søkt enda og derfor vil vi ikke søke nå.

 

-Mette

 

 

 

25 kommentarer
  1. Herregud, hva folk blander seg i. Syntes du tar en voksen og fremtidsrettet avgjørelse med å ordne ting hjemme først, før du søker han til Norge. Blir glad av å lese bloggen din, Mette. Heier på deg, familien og kjærligheten❤️

  2. Uff så frekke folk er.. og som de bryr seg…Vannlekkasje fra pipa og nedi tak og vegg og golv hadde min mor i sommer,da det regnet voldsomt. Jeg kontakta forsikringsselskapet samme dag, meldte skaden på nett. Fikk tilbakemelding alt dagen etter, en mandag. Hun har nå hatt snekker som har bytta golv, tørka opp, bytta våt isolasjon etc. Hun må betale egenandel på 3300, de trakk fra 700 for strøm til vifta. Min bror skal male litt, så de trekker fra mer. Det er jo egenandel da, stort sett. Litt kjedelig.. Men kjekt at andre ordnet, så du må sjekke m forsikringen om du ikke har gjort det Mette!

  3. Ærlig talt er det voksne folk som har kommentert her… Blir rett og slett sjokkert over hva folk får seg til å skrive!!!!! Er det rart at barn mobber i dag, de lærer av sine foreldre👎🏻👎🏻 Prøv å overse sånne ekle kommentarer Mette,du er voksen og gjør en super jobb med alt😘 styrke klem til deg❣️

  4. Hei Mette.
   Jeg blir helt satt ut hvor frekke folk er, hva et fremmed menneske får seg til å skrive til deg. Lån penger, gressklipper før mannen din, du er umoden, osv osv. At du får lyst å slutte kan jeg godt forstå.
   Jeg oppfatter deg som du og kun du vet hva som er rett for dere, og gjør valg etter det.
   Klart du må ta vare på hus, hjem og barn først, men det betyr jo ikke at du jobber med å få mannen din hit. Stå på, hev hodet og prøv å drit i dem som skriver som dem vet bedre. Ønsker deg en fin ny uke. 🙂

  5. Hvis du kommer til å få tilbakebetalt mange tusen for billettene som ble kansellert, skjønner jeg ikke hvorfor du ikke ordner et midlertidig lån og søker familiegjenforening. 10.500 er virkelig ikke mye, og kan tilbakebetales når du får billettrefusjonen.

   Er det ikke viktig at datteren din og faren får være sammen så snart som mulig? Jeg skjønner virkelig ikke prioriteringene her, og den langsiktige planlegginga ser ut for å skjære seg gang på gang.

   1. Hvilken langsiktig plan som jeg har hatt har skjært seg, om jeg kan spørre? Selve søknaden koster 10500. Deretter er det ett par tusen for oversettelse, kostnader for å sende, kostnader for transport for å levere søknaden i Tyrkia og sikkert mer jeg ikke kommer på i farten.. Uansett er dette Hüseyin og mitt valg, og ingen andres.

  6. Sorry men alle damer som har mann i tyrkia sier at mannen deres er flink i Norsk! Man er ikke flink i norsk fordi man kan føre enkle samtaler! Min mann har bodd i Norge i 3 år og NÅ er han flink i norsk og forstår det meste! Man må forstå verb og hvordan man skal bygge opp setninger for å være flink i et språk!

  7. Så lenge banken har pant i boligen, setter de krav om fullverdiforsikring som dekker alt.

  8. følgende muligheter var du:

   Låne penger på huset

   Avdragsfrihet på lånet et par måneder

   Mastercard (ikke så lurt, men et beløp på 10k er håndterbart selv på kredittkort)

   Låne av A

   Låne av foreldre

   Låne av besteforeldre (H malte huset deres, burde ikke det være verdt 10k i seg selv?)

   Du har SÅ MANGE MULIGHETER at den eneste årsaken jeg ser er at du er for stolt til å ta i mot hjelp. Skal klare selv…. Uten tanke for at stoltheten din går ut over far og datter. Hvis man skal se på det økonomiske perspektivet må det være MYE bedre økonomisk å ha H i Norge når du skal starte på jobb igjen. Du er tross alt nattevakt, og avhengig av barnepass for å kunne gå på jobb. Uten A i hus har du ikke barnevakt. Du tjener mer på nattevakter en dagvakter og kan bruke mer tid hjemme med mann og barn ved å jobbe nattevakt. Det gjelder å se ting i sammenheng, spesielt økonomisk, ikke bare være opptatt av situasjonen akkurat nå. Det beste for både datteren og økonomien er derfor å få H til Norge så snart som mulig, spesielt før Du starter på jobb igjen.

   Ang pengebruken den siste tiden så skjønner jeg at du vil dra på ferie med sønnen, pynte i hagen, spise ute osv, men dette må kunne prioriteres bort en periode for å få faren til barnet sitt til Norge slik at han kan være med datteren sin?

   1. Takk for masse råd og tips. Du har helt rett, jeg vil ikke ta imot hjelp. Men det gjør meg ikke til det dårlige menneske jeg føler ligger litt mellom linjene dine. Vi skal søke, men akkurat nå MÅ jeg fokusere på å få orden etter vannlekkasjen. Det siste avsnittet ditt vil jeg gjerne svare på. Hagen og det å spise ute var kun da Hüseyin var her med oss. Jeg har brukt masse penger i den perioden Hüseyin var her, for at oppholdet hans skulle bli ekstra fint. At jeg valgte en kort og billig ferie med min sønn etter at Hüseyin hadde reist føler jeg ikke hører hjemme i det avsnittet. Min sønn skal selvfølgelig få føle at han er like viktig som lillejenta og Hüseyin. Ville ikke hatt samvittighet til å leve på brød og vann og uten å gi han noen opplevelser i en sommerferie fordi mamma må ha penger til søknad. Det hadde blitt feil for meg iallefall. Så jeg synes at det er helt på sin plass at min sønn fikk is, litt ekstra god mat hjemme og en opplevelse når han hadde sommerferie hos meg. Har ingen planer om å ta opp noe lån i banken eller privat. Nå skal jeg fokusere på å få orden på vaskerommet og betale det som MÅ betales og så vil jeg samle sammen penger til søknaden. Hüseyin er selvfølgelig viktig, men han er ikke den eneste som er viktig og jeg må tenke på alt og alle i denne situasjonen også.

    1. Du bør sjekke husforsikringen din. Den vil nok ta følgeskadene etter vannlekkasjen. 🙂

  9. Men er det ikke bedre å låne en gressklipper? Kjøpe brukt? Leve billig ang mat,vente med oppussing osv?
   Jeg ville jo gjort alt jeg kunne for å få mannen min til Norge. Barn og far mister mye viktig tid sammen.
   Alt annet er uviktig.
   Du fremstår snill l men fryktelig spontan,umoden og vil ha ting slik det er best for deg.Alt skal skje på dine premisser virker,slik du fremstiller deg selv. Jeg syns virkelig synd på h.

   1. Da jeg måtte kjøpe ny varmtvannsbereder begynte jeg å lete etter brukt gressklipper. Lever billig på mat nå som min sønn er hos faren og det bare er meg. Vet du.. Uansett hva jeg gjør eller ikke gjør, så vil det alltid være kritikk. Det første året med Hüseyin brukte jeg alt for mye tid og penger på å reise ned til Tyrkia. Jeg gikk på en smell økonomisk og jeg fikk skikkelig dårlig samvittighet for å ha tenkt så mye på meg selv (Hüseyin) og ikke barna her hjemme. Aldri før reist på ferie uten barn og så plutselig reiste jeg i ett sett uten å ta de med! Selv om jeg ga alt av meg selv da jeg var hjemme, forandrer det ikke det faktum at jeg brukte penger på reise til Hüseyin, som egentlig skulle gått til å gjøre ferdig rommene deres. Nå i Corona brukte jeg mange tusen på biletter for å få Hüseyin her til Norge. Det gikk hardt utover bufferen min og selv om jeg vil få tilbakebetalt bilettene som ble kansellert, så hjelper ikke det her og nå. Dette er første gangen jeg prioriterer min egen økonomi og huset mitt over Hüseyin, og det skal jeg ikke ha dårlig samvittighet over. Dette huset er det som gir barna mine ett trygt hjem og det er faktisk veldig viktig. Vi skal søke, men akkurat nå må jeg tenke litt på det jeg har her hjemme først. Nb. Hüseyin er en voksen mann og forstår situasjonen veldig godt. Vi er sammen om avgjørelsen.

    1. Men du hopper jo på ting uten å tenke deg om.De fleste som får vannlekkasjer ringer forsikringen sin først!
     Samme skjedde jo med alle disse flybillettene. Du fremstår allefall utrolig sta,egen og skal kun ha ting på din måte. Lite sjarmerende. Uansett må det være bedre å å få han hit, slik at han får lært seg språket og får seg en jobb.
     Hvis situasjonen var omvendt hadde du likt å ikke se ditt eget barn?

     1. Synes ikke du formulerer deg så hyggelig nå. Å bli kalt sta,egen og at jeg kun skal ha ting på min egen måte. Hvor du avslutter med «Lite sjarmerende» gjør ikke at jeg får så lyst å gå i dialog med deg. Hadde det ikke vært for den jobben jeg gjorde med flybillettene, ambassaden og politiet, så hadde ikke Hüseyin fått vært med på fødselen i det hele tatt. Jeg ga ikke opp og til slutt fant jeg en liten luke for å få han hit midt i Corona. Jeg synes helt ærlig at det er frekt å antyde at jeg ikke gjør mitt beste for min mann og mine barn. At jeg nå prioriterer huset med lekkasje og regninger er fornuftig. Jeg må tenke på det hele bildet. Både på barna mine, min mann og huset vi skal bo i. Jeg tenker langsiktig og nå er det rett å prioritere det å ikke gå på en smell senere. Og til informasjon så er Hüseyin blitt veldig sterk i norsk nå, selv om han er i Tyrkia.

  10. Kanskje det et like greit? Jeg tenker, siden gressklipper er viktigere ennå å prøve å få mannen din til deg?

  11. Håper det ordner seg! Med alt sammen ♥️
   Mulig jeg har sagt det før men jeg ville tatt opp et lån på huset uten å blunke 😊 Så lenge du har store verdier der ville jeg lånt et par hundre tusen og hatt en buffer for å slippe å leve trangt. Da kan også eventuelt mer i avdrag/renter gå fra bufferen. Bare et råd ♥️
   Sjekk forresten også at du har en lav rente på lånet og eventuelt bytt bank om du får lavere et annet sted. Samme med forsikringer. Mange bekker små kan gjøre en stor å 👍

  12. Ang huset og vannlekkasje, har du ikke forsikring på huset? Da vi hadde lekkasje dekket forsikringsselskapet skaden.
   Har du ikke forsikring, så tegn det fortere enn fa**

   Hvordan skalH klare å spare penger uten jobb?

   1. Blitt tipset på snapchat og skal undersøke ang forsikringen. Hüseyin skal kanskje begynne å jobbe med onkelen sin i byggeindustrien.

Siste innlegg