You say what?

Et innlegg som jeg har valgt å kalle «you say what?» som betyr «Du sa hva?», eller mer rett «Hva sa du?». Altså noe en ofte sier når noe er overraskende..

 

 • Hüseyin har 13 søsken hvor den eldste er 47 år og yngste 26 år. Tre av de er født på sykehus mens resten er født hjemme. Det er to tvillingpar i søskenflokken og alle 14 har bodd hjemme i huset på samme tid uten at det ble kaos. De eldste hjalp til med husarbeid, “mannearbeid” og med de yngre søskene. Ingen gikk rundt og var sultne eller frøs! Jeg tenker bare «wow for en sterk, tøff og fantastisk mamma».
 • Hüseyin har en toegget tvillingbror og siden det er arvelig kan det være at datteren vår (lillejenta) får tvillinger når hun får barn. Det er forøvrig ett til tvillingpar i søskenflokken til Hüseyin! Selv har jeg jo alt to barnebarn som er tvillinger, men de er eneggede tvillinger og det er ikke arvelig. Tenker det bare blir gøy med flere tvillinger i familien vår.
 • Hüseyin og jeg forlovet oss den aller første uken vi var sammen. Så selv om vi hadde snakket sammen daglig på facetime med kamera frem til jeg reiste ned, så hadde vi fysisk bare vært med hverandre noen dager. (da regner jeg ikke med den uken vi møttes, ettersom det var ferie med min datter og jeg bare så på Hüseyin som et bekjentskap).
 • Jeg endte opp med å gifte meg i joggebukse og svart genser. Det var så mye som skjedde den dagen og vi hadde ting å gjøre fra vi stod opp til vi skulle legge oss. Så jeg kastet på meg noen klær, droppet sminken før vi føk avgårde for å hente min venninne på flyplassen. Deretter løp vi fra kontor til kontor og fra legekontor til sykehus. Plutselig satt vi på et kontor som gjorde det klart for signeringen av inngått ekteskap og jeg skjønte ikke helt alvoret før de la ned duk og tok på seg hvite kapper. Da først innså jeg at vi ville bli gift der og da, i joggebukse.

 • Jeg elsker tv-serien «90 days of fiance» som er en reality-serie hvor vi følger oppturer og nedturer til kjærestepar som bor i forskjellige land og som må søke visum for å være sammen. De søker om forlovelsesvisum og må da gifte seg innen 90 dager ellers må den som bor i det andre landet reise hjem. Med andre ord, ganske likt til det livet Hüseyin og jeg lever.
 • Jeg nett-stalker flere av de som har vært og er med i den tv-serien. For det var vanskelig å sitte der som en seer av noe som var så likt det Hüseyin og jeg går igjennom. Det å sitte der med tanken «han er bare ute etter oppholdstillatelse», «det derre kommer aldri til å fungere» når jeg så på andre, påvirket meg og vårt forhold. Derfor var det godt å finne de på Instagram og se at mange av de har klart seg og holder sammen enda.
 • Etter at Hüseyin fikk se noen episoder av 90 days fiance spurte han om ikke vi også kunne melde oss på! Da han fikk vite at vi ikke hadde et sånn program i Norge, mente han at det burde det være, Haha. Dette var så klart sagt med humor, med et lite hint av alvor.
 • Hadde ullklær under brudekjolen min siden bryllupet skulle være ute og vare til langt ut på natten. Så jeg var hele tiden god og varm mens alle rundt meg frøs.

 • Jeg ble litt sint og kranglete på min mann i selve bryllupsfesten vår. Det var dekket til fest bak tronen vår og da måltidet kom kunne jeg ikke se gjestene spise. Bad venninnen min sjekke og fikk vite at det kun var menn som spiste. Så da min mann kom bort for å høre om alt gikk bra med oss, spurte jeg om hvorfor kun mennene spiste. Fikk da vite at det var vanlig at mennene spiste først, mens kvinner og barn måtte spise etterpå. Jeg klarte å holde det inni meg, men jeg likte det absolutt ikke og ble sint på Hüseyin, selv om han ikke var skyldig i det.
 • Bryllupsnatten hadde vi på samme soverom som min venninne. For oss var det ikke noen problem og egentlig bare morsomt. Men vi leide et hotellrom dagen etter og fikk tid sammen alene der før vi kjørte hjem til landsbyen igjen.
 • Jeg tok av meg bryllups ringen under graviditeten på grunn av store fingre, men har enda ikke tatt den på igjen. Har aldri likt å gå med ringer og hadde akkurat blitt vant til det da vi ble gravid. Nå må jeg begynne på nytt for å bli vant til det igjen.

 

-Mette

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

 

 

 

11 kommentarer
  1. «Det eksisterer en arvelig tendens til å få toeggede tvillinger. Det er kvinnen som må ha toeggede tvillinger i sin familie for at det skal øke sjansen for at hun får tvillinger. I mange familier hopper det over en generasjon. Toeggede tvillinger ligner ikke hverandre arvemessig sett mer enn det alminnelige søsken gjør.»

   Måtte vært du som var toegget tvilling hvis hun skulle arvet det 🙂

   1. Du har helt rett. Ikke fått med meg den biten med at det kun går i arv på kvinnesiden. Så da blir det kanskje ikke flere tvillinger i familien vår!

   2. Døtre kan vel også arve dette fra sin far? Så datteren til M og H har en større sjangse for å få toegget tvilling enn de som ikke har tvillinger som foreldre.

  2. Må bare si at den ringen din er bare nydelig. Noe lignende kunne jeg tenkt meg, men er veldig singel- så måtte kjøpt den selv 😉🤣😝 he he. Klem fra Synnøve , og ja alltid kjekt lese blogginnlegg fra deg 👍👍👍😀

  3. Morsomt innlegg! Så herlig at du viser frem bilder med dem rosa joggebuksa😄👏🏻 Syns du har spennende innlegg nå, jeg titter innom hver dag😊

  4. Jeg digger også 90 days fiance! Hender jeg titter innom Instagramprofilene til noen av deltakerne også for å se hvordan ting går siden tvserien henger litt etter i Norge.

  5. For en nydelig ring! Jeg liker slike ting som ikke alle andre har. Noe skal være unikt, da betyr det på en måte litt mer.

  6. Så mye bra innlegg du har nå Mette❣️Spennende lesning, du må begynne å bruke ring igjen😘😘 Min måtte av på slutten av svangerskapet, savnet den skikkelig👏 Må bare ha den på😘

Siste innlegg